– Det blir litt aktivitet i hoppbakkene nå i sommer og utover høsten, muligens allerede nå til helgen. Tyske skihoppere har bestilt trening i bakken, i tillegg har hoppere fra Nord-Trøndelag og Troms planlagt trening i bakken samtidig som Arctic Race of Norway arrangeres i byen. De sliter nå med å finne en plass å bo, siden alt nesten er fullbooket her i byen, sier Trond Jøran Pedersen.

Arctic Race of Norway kommer til byen 11. august. Utenom det blir det stor aktivitet i bakken i september da det arrangeres norgescup i skihopp.

– Det vi vet er at 16.-18. september blir det norgescup i Fageråsen. Jeg vet ikke hvor mange som vil se på, men kaféen vil være åpen og alle er hjertelige velkomne, forteller han.

Tribuner og enda flere trappetrinn

– Det er en del små byggeprosjekter på gang i anlegget. Det blir dommer- og trenertribune, samt flere trappetrinn i mesteparten av bakkene, forteller Pedersen

I den mellomstore bakken, K40, kommer det en en dommertribune samt målertrapper. I K105, den største bakken, skal det bygges en trenertribune og nye trapper over fra K75 til overrennet i K105. Målertrapper skal også bygges i de minste bakkene, K20 og K10.

– En hel haug med nye trappetrinn, sier han.