Nordmenn valgte som ventet bil på norgesferien, men la turen utenom noen av de mest kjente turistmålene. E6 i Nordland hadde en trafikkvekst på 50 prosent i juli. På grunn av koronatiltak var det en generell nedgang i trafikken i juni.

– Det var ingen utenlandske turister i Norge i juni, og det er nok det som gjør det største utslaget på trafikktallene for denne måneden, sier divisjonsdirektør Per Morten Lund i Statens vegvesen i en pressemelding.

– Det var litt nedgang i trafikken de aller fleste steder, men mest merkbart var det for typiske turistmål som Trollstigen og Geiranger. Trollstigen hadde en nedgang på 33 prosent og Geiranger hadde 55 prosent mindre trafikk enn i juni 2019. Men aller størst var nedgangen på Nordkapp. Der var reduksjonen i trafikken på 67 prosent fra juni 2019 til juni 2020, forteller Lund.

Mange ville til Nordland

På forhånd hadde mange spådd at nordmenn kom til å dra på bilferie i eget land i sommer, og det slo til. I feriemåneden juli var det jevnt over mer trafikk enn samme måned i fjor. Tallene viser at mange flere enn vanlig dro nordover med bil.

– På E6 ved Nordlandsporten i Grane kommune og Sørelva i Saltdal kommune var det trafikkvekst på rundt 50 prosent i juli. Også trafikken til Senja økte med 10 prosent. Lofoten, som hadde lite trafikk i juni, tok seg litt opp i juli, og trafikken lå omtrent på nivå med året før, forteller Lund.

Tallene viser imidlertid at nordmenn ikke tok ferieturen helt til Nordkapp. I juli var det 30 prosent nedgang i trafikk på Magerøya sammenlignet med juli i fjor.