– Regjeringen har prioritert et viktig flyplassprosjekt som det er jobbet godt med. Her vil det legges til rette for oppstart raskest mulig

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Mandag startet stortingets behandling av Nasjonal transportplan. Stortingsrepresentant Morten Stordalen (FrP) er en av dem som har jobbet med planen for regjeringen. Under presentasjonen av planen trakk han fram ny flyplass på Helgeland.

- Det blir ny flyplass i Mo i Rana på Helgeland. Her legges det opp til at man nå snarlig kan inngå en avtale for å kunne starte opp raskest mulig med de private midlene som er bevilget. Det vil kunne bety mye for å få ned prisene på flyvinger da det muliggjør konkurranse fra flere flyselskaper. Vi har lagt opp til at NTP ikke bare skal være en lang ønskeliste, men en plan der prosjektene skal kunne gjennomføres, sier Stordalen.

Foto:

Odd Henriksen (H) poengterte også ny flyplass i sitt innlegg.

- Ser man på Mo i Rana så har næringslivet vært så aktivt at de ønsker å legge penger på bordet, jeg regner med at den prosessen man har startet der fortsetter, og at de midlene blir tatt i bruk så raskt som mulig, sånn at oppstarten på lufthavna i Mo i Rana kommer i gang så tidlig som overhodet mulig, sier Odd Henriksen.

Margunn Ebbesen (H) påpekte at flyplassprosjektet i Rana er viktig.

- Regjeringen har prioritert et viktig flyplassprosjekt som det er jobbet godt med, både fra næringsliv og lokale politikere. Ny lufthavn på Hauan utenfor Mo i Rana, som gir næringslivet nye muligheter. Her vil det legges til rette for oppstart raskest mulig, med lokale midler, sa Ebbesen i sitt innlegg.

Debatten vil nok foregå til langt utpå kvelden, men kommer det viktige ting vil vi oppdatere dette. Det er forventet at en endelig votering over NTP vil skje en gang i løpet av natt til tirsdag.

Artikkeltags