Gå til sidens hovedinnhold

Ny klubb for unge og voksne i Ytteren kirke: – Vil du være med?

Kirken i Rana har fått midler til å starte et møtested for mennesker med ulike funksjonsnedsettelser, for å skape større deltakelse og mindre utenforskap.

– Prosjektet har i utgangspunktet en tidsramme på fire år. Vårt første møte i Ytteren kirke har vi kalt «Hver gang vi møtes». Sammen skal vi lære og erfare i et rusfritt miljø, sier diakonarbeider i Nord Rana menighet, Bente Viola Persen, på vegne av lederne for prosjektet.

Målgruppa er unge og voksne fra 15 år og oppover.

Les også

Bjørn (37) følger 44 ungdommer til konfirmasjonen: - Det er ikke alt som tas i plenum. Det er like mye spørsmål som kommer utenom

– Har du lyst til å være med å skape denne «klubben» der vi møtes mandager hver fjortende dag om kvelden, må du melde deg på. Antallet som kan delta er 32 personer og første treff er 20. september, opplyser Bente Viola Persen.

Det er hun som skal ta i mot påmeldingene.

– Når du kommer til kirka vil du bli møtt av ledere i blå T-skjorter. De vil ønske deg velkommen. Når vi blir kjent med hverandre, kan vi finne ideer til flere aktiviteter i tillegg til «klubben». Den må også få et navn. Det skal du som deltar få komme med forslag til, fortsetter Bente.

Hun lover musikk og sang på det første møtet. Det kombinert med historier, forming og ikke minst en matstund sammen, blir en fin måte å bli kjent med hverandre på.

Kommentarer til denne saken