Gå til sidens hovedinnhold

Ny konferanse om utdanning på Nesna: – Sett av dagen

Artikkelen er over 1 år gammel

Nesna kommune, Folkeaksjonen for Høyere utdanning på Helgeland og Kvinneuniversitetet i Norden arrangerer 31. oktober  konferanse på Campus Nesna.

De har invitert universitet og høyskoler, studenter, lærere, kommuner, fylkeskommuner og politikere, fagorganisasjoner og andre samfunnsinteresserte til en utdanningspolitisk konferanse, skriver de tre arrangørene i en pressemelding.

Bakgrunnen for konferansen er strukturreformen i høyere utdanning, der det i Nord-Norge kun er Samisk høyskole som fortsatt er en selvstendig høyskole og utdanningen på Nesna er foreslått nedlagt. I Stortinget ligger det nå et forslag for stortingsrepresentantene Audun Lysbakken, Mona Fagerås, Lars Haltbrekken og Kari Elisabeth Kaski i SV om en desentralisert utdanning for kvalitet, velferd og bærekraftige lokalsamfunn. Det skal gjøres et vedtak i saken på Stortinget 12. november.

Stortingsrepresentantene Marit Arnstad (Sp) og Mona Fagerås (SV) kommer begge til konferansen, mens statsråd Iselin Nybø og utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget er invitert. Bjørnar Skjæran og Martin Henriksen fra Ap kommer også.

Gunnar Yttri fra Høgskulen i Vestlandet, Johan Roppen fra Høgskulen i Volda og Ronny Kjelsberg fra NTNU kommer også.

Flere sentrale fagpersoner innen utdanning, forskning og samfunnsdebatt er invitert.

Programmet er ikke helt spikret ennå, men i pressemeldingen står det at de skal snakke om de regionalpolitiske oppgavene som høyere utdanning skal fylle, hva er kvalitet i høyere utdanning og hvordan legge til rette for at god kvalitet blir tilgjengelig over hele landet.

– Sett av dagen den 31. oktober, skriver ordfører Hanne Davidsen, leder for Folkeaksjonen for høyere utdanning på Helgeland Jenny Myklebust og Arna Meisfjord fra Kvinneuniversitetet i Norden i pressemeldingen.

Les også

Tror høringen var et steg i riktig retning for å bevare desentralisert høyere utdanning på Nesna: – Vi følte oss hørt

Kommentarer til denne saken