Gå til sidens hovedinnhold

Ny person med påvist covid-19 smitte i Rødøy

Det er nå totalt 20 personer som har påvist smitte i Rødøy. Av disse er 17 i isolasjon per i dag.

En ny person har fått påvist covid-19 smitte i dag, skriver Rødøy kommune på sine Facebooksider. Det skal være en kjent nærkontakt i det pågående covid-19 utbruddet i kommunen. Personen har vært i karantene helt siden utbruddet ble kjent, og er nå i isolasjon.

Så langt har totalt 20 personer fått påvist smitte i Rødøy. Av disse er 17 i isolasjon per i dag. Det er ikke meldt om alvorlig syke så langt.

Det er testet omtrent 230 personer tilknyttet utbruddet siden nyttår. Fremdeles er omtrent 70 i karantene.

Torsdag skal de fire eller fem neste beboerne ved omsorgssentrene vaksineres, og en fra personalet som jobber med pasientkontakt.

Fortsetter med digital undervisning

I forbindelse med at en elev ved Nesøy skole har fått påvist smitte, ble det gjennomført omfattende testing på mandag. Testresultatene har vært negative, står det videre på kommunens Facebook-side.

De som har mottatt negativt testresultat må fortsatt opprettholde 10 dagers karantene. Utvikler en symptomer i løpet av karantenetiden, skal ny test tas.

Nesøy skole vil ha digital hjemmeundervisning ut neste uke, og barnehagen holder stengt. Gjerøy skole vil også ha digital nettundervisning en uke til. Omsorgssentrene planlegger å åpne for besøk igjen, og nærmere informasjon vil bli gitt.

Kommentarer til denne saken