For første gang har Ettersleng-duoen Kenneth J. Gabrielsen og Øyvind Breivik hentet inn en gjest. Den som har fått æren av å være først ut er Rana FK-trener Ørjan Valla. Og han deler villig vekk fra sin egen trenerkarriere. Som den gangen han ble overtalt til å være Skeid-trener, men tidlig i sesongen – etter en god start – ble sparket for å gjøre plass til Tom Nordlie.

– Jeg har et helt avklart forhold til Skeid. Jeg var der i åtte sesonger, og har et hjerte for klubben, sier Valla om forholdet i dag.

Men han er kritisk til måten kommunikasjonen med han ble gjennomført – eller ikke gjennomført – i forkant av trenerskiftet.

– Uten at jeg visste noen ting, kom han (Tom Nordlie, red.anm.) plutselig i garderoben, forteller Valla.

– Den opplevelsen har lært meg at vi aldri kan vite i fotball.

Ellers får vi høre om jobben som gjøres i Rana FK i dag, om telefonstormen da det ble satt høyere krav til spillerne, om Kristian Grønning som nesten ga seg med fotball men nå er blant de aller beste spillerne, analyser av andre enkeltspilleres utvikling og den kontinuerlige jobben med å forsterke laget.

På spørsmål om det er noen Glimt-juniorer som kunne vært interessant for Rana FK, svarer Valla med et smil:

Nå slo vi ut Glimt-juniorene med våre egne juniorer.

I tillegg får vi i denne lange episoden høre den fantastiske historien om Nord-Norges første landslagsspiller. Et halvt år etter at Mo IL-spilleren Wille Eliassen veddet på at han kunne komme på landslaget, hadde han nådd målet. Det hadde ingen nordnorske spillere klart før han. I podkasten får du høre om alle oppturene og nedturene i karrieren til en av tidenes største nordnorske fotballstjerner. Og det å komme på landslaget et halvt år etter et veddemål er ikke det mest utrolige som skjer i karrieren!

I tillegg får du høre om det er Øyvind Breivik som har «jinxa» Bossmo & Ytterens damelag med sin grenseløse optimisme, Breiviks noe påvirkede analyse av hvorfor B&Ys herrelag har åpnet tregt i 4. divisjon – og om hans egen utrolige avslutning på Stålkam-karrieren. For å nevne noe.