Selfors UL slår til med to nye arrangement i forbindelse med klubbens 70-årsjubileum. Ett av dem er starten på ei ny satsing i klubben - nemlig E-sport.

– Dette er et tilbud vi har hatt på trappene og planlagt lenge. Nå er det klart at vi starter opp neste år, opplyser Rolf Arne Hansen i Selfors UL.

Søndag den 16. oktober arrangeres forløperen - ei Fifa 22-turnering på Fossetangen.

– Her kan Fifa-spillere fra 7. klasse og oppover delta. De som bor på Selfors eller som er medlem i Selfors ungdomslag har førsteprioritet. Om ikke turneringen blir fulltegnet, får andre også delta,

Har ventet

E-sport er elektronisk konkurransespilling der utøverne konkurrerer mot hverandre i ulike dataspill på datamaskiner eller spillkontroller. Noen konkurranser har pengepremier til de beste utøverne. Oppslutningen rundt e-sport har vokst voldsomt de siste årene. I dag kan profesjonelle turneringer følges av flere millioner mennesker verden over. I flere land sendes e-sport på nasjonale TV-kanaler, deriblant i Norge.

Men det blir flere aktiviteter for store og små i laget utover høsten. Neste søndag (9. okt.) ønsker klubben alle medlemmer til åpen dag i Stålhallen. Det er myntet på alle som kan tenke seg å bli medlem - eller bare har lyst til å se hva de har av tilbud i klubben.

– Her skal alle undergruppene presentere ulike aktiviteter og konkurranser for store og små. Arrangementet foregår i tre timer. Det blir i det hele mye aktivitet framover. Vi ser at det er begynt å dra seg til igjen blant barn og unge, og det er artig, sier Hansen.

Flere arrangement

For ikke nok med det. Den 31. oktober er det Halloween-fest for barn og ungdom på Selfors. Den 12. november er det voksenfest før det er julemesse på Fossetangen den 14. november.

- Hovedfeiringen av jubileumet hadde vi i mars. I tillegg har vi arrangert jubileumsturnering i fotball, minner Rolf Arne Hansen om, i det som er et sjeldent aktivt år for idrettslaget.