Det er registrert 94 nye koronatilfeller i Tromsø det siste døgnet, 16 flere enn dagen før. Dette er andre dag på rad med smitterekord.

328 personer er isolert som følge av covid-19, opplyser kommunen.

22 personer er onsdag innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø. Det er like mange som dagen før.

Tirsdag var det 78 nye smittede i kommunen, og kommunedirektør Stig Tore Johnsen sa til VG at kommunen sterkt vurderer å innføre nye tiltak for å slå ned smitten.

Smittetallene har vært høye den siste tiden, og også i forrige uke ble det satt flere smitterekorder.

Det er registrert 218 nye koronasmittede i Trondheim det siste døgnet. Aldri før har så mange blitt registrert smittet på et døgn i kommunen.

138 av de nye smittede er under 20 år. 46 av disse er under 10 år, opplyser Trondheim kommune i en pressemelding.

Det ble foretatt 516 PCR-tester i Trondheim kommune tirsdag.

Tirsdag gikk kommunen ut med en anbefaling om bruk av munnbind på offentlige steder der det ikke er mulig å holde minst én meters avstand.

– Dette gjelder spesielt på buss eller annet offentlig transportmiddel, der man blir sittende eller stående tett på hverandre over litt tid, sa kommuneoverlege Tove Røsstad.

På grunn av stort smittetrykk de siste dagene vil det ikke lenger være mulig for smittevernkontoret å ringe smittede. Alle vil i stedet få SMS med instrukser, ifølge kommunen.

– Det er svært viktig at alle som får påvist smitte, selv varsler sine nærkontakter. Dersom det gjelder barn i skole eller barnehage, må foresatte også kontakte skolen eller barnehagen, sa kommuneoverlegen tirsdag.

St. Olavs hospital hadde tirsdag sju innlagte koronapasienter. En av pasientene ligger på intensivavdeling med respirator.

Ordføreren i Trondheim ber kunnskapsministeren fjerne fraværsgrensa så raskt som mulig. Onsdag har kommunen kalt inn til krisemøte om koronasituasjonen.

Kommuneledelsen i Trondheim har kalt inn til ekstraordinært krisemøte onsdag, etter en kraftig økning i smittetallene den siste tiden, skriver Adresseavisen.

Tirsdag ble 218 personer registrert som koronasmittet i kommunen. 138 av dem var under 20 år.

Ordfører Rita Ottervik (Ap) sier at hun ikke kan utelukke at det blir nye lokale koronaregler i Trondheim, men at dette skal vurderes etter at politikerne er orientert fra smittevernekspertene på krisemøtet.

Samtidig ber ordføreren om at regjeringen fjerner fraværsgrensen så raskt som mulig.

– Jeg hører at utdanningsministeren sier at det er på gang, men det må skje nå. Det er min bønn til henne, sier ordføreren til avisen.

Etter det Adresseavisen erfarer, vil regjeringen torsdag kunngjøre at covid-unntaket fra fraværsgrensen blir gjeninnført.

(©NTB)