Gå til sidens hovedinnhold

Er du klar på kort varsel og kan være borte i to måneder? Da har denne mannen en helt spesiell jobb ledig

Artikkelen er over 4 år gammel

Om to uker stikker de til havs. Før den tid må de skaffe seg en kokk. Det er ingen ulempe om stuerten kan tilberede selkjøtt.

[Nordlys] Selfanger Bjørne Kvernmo forbereder ny ishavsekspedisjon. Fjorårets, som ble til suksessfilmen «Ishavsblod», skulle egentlig bli den siste. Nå har imidlertid Fiskeridirektoratet gitt et tilskudd som berger nok en sesong for Havsel.

– Hun som var kokke i fjor er på land, og travelt opptatt med husbygging. Nå må vi ha en erstatter, sier Kvernmo.

Krever kvalifikasjoner

Han håper at det vil melde seg en god kandidat eller to før avreise om 14 dager. Og den som søker må ha spesielle kvalifikasjoner.

– En god kokk på land er ikke nødvendigvis en god kokk på havet. Det har vi erfaring for. Det er viktig at den som skal gjøre jobben tåler sjøen, og ikke plages av sjøsyke. Det kan også være en utfordring å jobbe i et kjøkken som ikke står stille. Jeg holder en knapp på husmødre fra kysten. De har ofte det som kreves, sier Kvernmo.

– Og hva er skipperens livrett?

Jeg er altetende, men unngår helst kylling. Alle typer fisk er bra. I fjor stoppet vi og fisket på vei til fangstfeltet. Det blir nok også litt selkjøtt på turen, sier ishavsskipperen.

Aller best liker han ferskt kokt selkjøtt.

– Det er fantastisk godt. Jeg tiner opp frosset vakumpakket kjøtt og koker. Det ferske kjøttet kan man nesten spise hver dag.

- Hva med kobbesveive?

– Det er kjøtt som har vært saltet. Smaken kan være veldig konsentrert, men når man treffer med tilberedningen er det veldig godt, sier Bjørne Kvernmo.

Strøm av kommentarer

Tirsdag postet han meldingen om den ledige stuertjobben. Det har haglet med kommentarer på Facebook–siden.

– Jeg har ikke hatt tid til å gå gjennom alt ennå, jeg regner imidlertid med at vi skal få folk til den ledige jobben, sier ishavsskipperen.

Kommentarer til denne saken