Widerøe-maskin på vei til Rana måtte returnere - gnistene skal ha stått ut av motoren

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

[Avisa Nordland] Det er nettavisen Luftfart.Media som fredag kveld melder at en Widerøe-maskin måtte returnere til Bodø, like etter take-off torsdag kveld. Hendelsen er bekreftet av selskapet selv. Flyet var på vei til Mo i rana på rute WF735.

– Det var en elektrisk feil i den ene de-iceren på propellene som gjorde at pilotene besluttet å returnere til Bodø, forteller Direktør for Kommunikasjon og Samfunnskontakt Silje Brandvoll i Widerøe til Luftfart.Media.

Avisen skriver at det ble en viss oppstandelse om bord i maskinen. Passasjerene så nemlig gnister som kom ut av motoren, og flere trodde det var brann.

– Passasjerene kan ha sett gnister som gjorde at dette opplevdes dramatisk, men pilotene slo av de-iceren hvilket medførte at gnistene opphørte, og returnerte uten videre hendelser til Bodø, forteller Brandvoll.

Vel tilbake på Bodø lufthavn, fikk passasjerene all informasjon om hendelsen. Besetningen berømmes også for å ha opptrådt profesjonelt, og beroliget passasjerene underveis. Brandvoll sier at det ikke er gunstig å fly uten de-icer i drift, og at det derfor ble satt inn ny maskin på ruta, ifølge Luftfart.Media.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken