Folk melder fra om nødsituasjoner på Facebook. Nå advarer politiet

Skjermdump fra Politiet i Nordland sin facebook.

Skjermdump fra Politiet i Nordland sin facebook.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

[Avisa Nordland] Politiet i Nordland la tirsdag formiddag ut en bønn til sine Facebook-følgere.

De får nemlig inn mange meldinger om pågående forhold, for eksempel farlige trafikanter i trafikken, via sine Facebook-sider.

Siden politiet ikke sitter og jobber med sosiale medier hele døgnet, kan det gå mange dager før meldingen blir mottatt.

– Vi kan dermed risikere at vi ikke får gjort noe med forholdet, fordi meldingen først blir registrert etter noen dager, skriver Politiet i Nordland på Facebook.

Politiet i Nordland oppfordrer derfor innbyggerne sine til å ringe til operasjonssentralen på telefon 02800, eller 112 i nødstilfeller.

På denne måten skal alle som har behov for hjelp få det.

– Vi er veldig glade for at vi har så mange engasjerte innbyggere i vårt vakre politidistrikt – fortsett med å sende inn meldinger. Alle skal få svar, eller hjelp til å finne det, men det kan ta noen dager! Skriver de.

Les hele meldingen til politiet her:

Politiet er på jobb 24 timer i døgnet, men ikke her på Facebook. Skal du melde fra om pågående forhold så må du ringe det inn til operasjonssentralen.

I innboksen vår her på Facebook får vi mange meldinger om pågående forhold, f.eks. trafikkforhold, funn av eksplosiver i marka eller garnfiske. Problemet er at vi som drifter siden ikke er på jobb hele døgnet – vi kan dermed risikere at vi ikke får gjort noe med forholdet, fordi meldingen først blir registrert etter noen dager.

Er det hendelser du mener vi skal gjøre noe med så må du derfor ringe inn. Operasjonssentralen er bemannet 24/7 og kan nås på 02800/75589000 – ved nødstilfeller: 112.

Når det er sagt: Vi er veldig glad for at vi har så mange engasjerte innbyggere i vårt vakre politidistrikt – fortsett med å sende inn meldinger. Alle skal få svar, eller hjelp til å finne det, men det kan ta noen dager!

Artikkeltags