Gå til sidens hovedinnhold

18-åring skutt i Tärnaby

Artikkelen er over 11 år gammel

Rana-ungdom til sykehus med skuddskade - 77-åring pågrepet.

En 18-åring fra Rana er bragt til sykehus i Tromsø, etter at han like etter midnatt natt til lørdag skal ha blitt skutt nederst i ryggen. Svensk politi har pågrepet en 77-åring fra Tärnaby, som er siktet for å ha skutt.

Rana-ungdommen ble først sendt til sykehuset på Mo, for så å bli sendt videre til Universitetssykehuset i Tromsø. Han skal ikke være livstruende skadd, men skadene betegnes likevel som alvorlige. Dette bekreftes fra Helgelandssykehuset på Mo lørdag kveld.

Etterforskningsleder hos politiet, Mats Bruhn, ønsker foreløpig ikke å si mye om saken, ettersom flere personer skal avhøres. Blant annet skal flere kamerater av 18-åringen, som skal ha vært sammen med ham da hendelsen fant sted, forklare seg for politiet om det som skjedde.

- Vi har en ganske bra bilde av det vi mener er hendelsesforløpet, men vil ikke si noe før vi har avhørt flere av de som var innblandet, sier Bruhn til det svenske nyhetsbyrået TT.

Skytingen skal ha funnet sted utenfor 77-åringens hus. Ungdommene fra Rana skal ha tilbragt helgen på en hytte som ligger like i nærheten av huset hvor 77-åringen bor. I følge flere tips Rana Blad har fått, skal ungdommene ha kastet snøball mot huset. Rett etter dette skal siktede ha kommet ut med et haglegevær, og skutt den ene av guttene fra relativt kloss hold.

Helgeland politidistrikt er ikke koblet inn i saken, men bekrefter at man er informert om hendelsen.