3-åring drept - faren varetektsfengslet

En foreldrepar er siktet for å ha forårsaket et barns død. Barnefaren er i dag fremstilt for fengsling ved Rana tingrett.

En foreldrepar er siktet for å ha forårsaket et barns død. Barnefaren er i dag fremstilt for fengsling ved Rana tingrett. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

3 år gammel gutt døde av skader. Foreldrepar siktet.

DEL

Politiet har siktet en far og en mor for legemsbeskadigelse med døden til følge, eller medvirkning til dette, etter at en tre år gammel gutt døde uventet søndag den 2. mars.

Gutten var i live da han ble bragt til Helgelandssykehuset avdeling Rana, men døde noe senere på sykehuset.

– På bakgrunn av en foreløpig obduksjonsrapport er begge foreldrene siktet i saken, sier politiadvokat Jonas Nerdal ved Helgeland politidistrikt, til Rana Blad.

Nekter skyld

Begge foreldrene er avhørt av politiet. De har i disse avhørene nektet for å ha hatt forårsaket barnets død.

– De har nektet straffskyld i forhold til det de er siktet for, sier politiadvokat Nerdal.

Politiet vil foreløpig ikke gå ut med opplysninger om hvorfor man mener at barnet ble drept.

– I og med at det foreligger en foreløpig obduksjonsrapport, kan vi ikke gå ut med slike detaljer, sier politiadvokat Nerdal.

Fire ukers varetekt

Rana tingrett har i ettermiddag gitt påtalemyndigheten medhold i at faren skal varetektsfengsles for fire uker. To av de fire ukene inkluderer to uker i isolasjon, med brev- og besøksforbud. Kjennelsen er i samsvar med påtalemyndighetens påstand.

Den siktede mannen har nektet straffskyld både i politiavhør og under dagens fengslingsmøte, og motsatte seg fengslingen. Dette bekrefter mannens oppnevnte forsvarer, advokat John Erik Nygaard.

- Moren er av helsemessige årsaker løslatt, mot meldeplikt. Etter politiets oppfatning er dette en løsning som ivaretar helsemessige hensyn, samtidig som det minimerer faren for forspillelse av bevis ved at de siktede får snakke sammen, sier politiadvokat Nerdal.

- Jeg vil nå drøfte rettens kjennelse, og vurdere hvorvidt denne skal ankes, sier Nygaard.

Sykehuset slo alarm

Det var Helgelandssykehuset som varslet politiet om det mistenkelige dødsfallet. Barnet ble bragt til sykehuset av ambulansepersonell, etter at en bekjent av foreldrene hadde varslet AMK. Da resultatet fra obduksjonsrapporten forelå, ble det besluttet å pågripe foreldrene. Dette skjedde sist lørdag.

Foreldreparet har flere barn. Disse blir nå ivaretatt av barnevernet.

Artikkeltags