Gå til sidens hovedinnhold

Aksjonerer mot farlige vogntog

Artikkelen er over 7 år gammel

Kontrollører på veiene i helga - økt kontrollvirksomhet hele neste uke.

Statens vegvesen er ute for å kontrollere tungtransporten i helga. Fra neste uke intensiveres kontrollvirksomheten ytterligere.

- Nærmere tjue kontrollører inntar vegene, på steder hvor vi vet at vogntog skaper trafikkfarlige situasjoner og problemer på vinterføre, sier seksjonsleder hos Statens vegvesen, Frits Karlsen.

Karlsen sier at utvalgte grenseoverganger og utsatte fjelloverganger prioriteres.

- Vi skal utføre kontroller slik at vi kan forebygge trafikkulykker og bidra til bedre fremkommelighet på veiene i Nord-Norge. Meteorologene varsler dårlig vær og vanskelige føreforhold de nærmeste dagene. Fra neste uke økes derfor antallet kontrollører betydelig, og det skal utføres vesentlig flere kontroller av tungtransporten, sier Frits Karlsen.

Regjeringen vedtok nylig å bevilge ekstra penger til kontrollvirksomhet for å få stanset dårlig skodde vogntog. Fremskrittspartiets Kenneth Svendsen uttalte til Rana Blad at han tok opp saken med samferdselsminister Bård Hoksrud, etter å ha lest i Rana Blad at UP-sjef Knut Danielsen nå bare går og venter på at det skal skje tragiske dødsulykker på veiene i Nordland, som følge av dårlig skodde trailere og vogntog.

Kommentarer til denne saken