Aksjonerte med sauehoder

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

HEMNES: Med et titall sauehoder på staur aksjonerte Øystein Meier Johannessen (Samfunnspartiet) i forkant av årets siste kommunestyremøte. Se TVNordlands innslag

DEL

Tirsdag avholdt Hemnes kommunestyre årets siste møte, også i år på Allaktivitetshuset på Hemnesberget.

Det var altså i forkant av dette møtet at kommunestyrerepresentanten fra Hemnes Samfunnsparti rigget opp et titall hoder fra døde sauer på hver sin staur, noen av hodene med navneskilt under.

– Dette er en demonstrasjon rettet mot et kommunestyre totalt uten demokratiforståelse, uttrykte Meier Johannessen. Han mente også at lokalavisa har unnlatt å oppfylle sin samfunnsrolle, ved ikke å informere om det som skjer i samfunnet og avdekke kritikkverdige forhold.

Mange av kommunestyremedlemmene valgte å ikke gå ut for å se på demonstrasjonen, så også ordfører Kjell-Idar Juvik (AP) og varaordfører Eirin Johnsen Myran (SV).

– Jeg er lite tilhenger av måten han markerer sine synspunkt. Men det føyer seg egentlig bare inn i rekken av aksjoner fra Meier Johansen, sa ordfører Juvik og siktet blant annet til kommunestyremøtet for ikke lenge siden da Meier Johannessen tente på en bil utenfor kommunestyresalen i Korgen.

– Jeg tar sterkt avstand fra slike måter å ytre seg på. For meg blir det å misbruke sin folkevalgte posisjon til slike aksjoner, sier Juvik, og får følge av varaordføreren.

– Jeg syns det er trist og forkastelig å holde sånn på, sier Eirin Johnsen Myran.

– Seinere, på talerstolen i møtet, ytret jo representanten fra Samfunnspartiet at 2007 bør være et forsoningens år, så vi får nå se, avslutter Juvik og Johnsen Myran.

Artikkeltags