Gå til sidens hovedinnhold

Antyder langvarig etterforskning

Artikkelen er over 10 år gammel

Ikke ferdig innen kommunetoppenes permisjoner er over.

Både rådmann Sigmund Johnsen og teknisk sjef Bjørn Bech-Hanssen har permisjon fra sine stillinger i Rana kommune fram til 8. mars. De fikk permisjon da det ble kjent at politiet hadde tatt ut siktelse for korrupsjon mot de to, samt forretningsmann Cafer Karan. Politiet kommer ikke til å være ferdig med etterforskningen i saken innen 8. mars. Dette bekrefter politiadvokat Nina Lunde.

- Det er uvisst når etterforskningen vil være ferdig, men mye arbeid gjenstår. Jeg kan med sikkerhet si at vi ikke er ferdig innen denne datoen, sier Lunde, som er leder for politiets økoteam på Helgeland.

Ordfører Geir Waage vil ikke spekulere i hvordan man vil forholde seg til permisjonene til de to kommunetoppene, nå når det er klart at det ikke vil foreligge noen avklaring fra politiet før lenge etter 8. mars.

- Dette er en personalsak og den vil bli behandlet av formannskapet den 8. mars, sier Waage.

- Men permisjonene var gitt i forbindelse med at det ble tatt ut siktelser, og politiet vil ikke ha avsluttet sitt arbeid innen permisjonstiden løper ut..?

- Dette er en personalsak og den vil bli behandlet av formannskapet den 8. mars. Det er det jeg vil si om den saken, gjentar Waage.

Rådmann Johnsen er siktet for grov korrupsjon mens teknisk sjef Bech-Hanssen er siktet for simpel korrupsjon, i forbindelse med at de to fikk benytte en leilighet i Tyrkia gratis. Leiligheten tilhører Karan, som er en forretningsforbindelse for Rana kommune. Rådmannens kjøp av leilighet fra samme Karan er også under etterforskning, da det viste seg at leiligheten ble kjøpt for 300.000 kroner mindre enn taksten som ble satt i etterkant.

Saken kom opp etter at kommunens kontrollutvalg tok den opp. Kontrollutvalget innstilte på at både rådmann og teknisk sjef hadde brutt kommunens etiske retningslinjer, men flertallet i kommunestyret i Rana avviste denne konklusjonen og vedtok at det ikke foreligger brudd på etiske retningslinjer.