Åpner kirkedørene igjen

Søndag kan kirkeverge Idar Johnsen og kirketjener Patricia Pentelow ta imot kirkegjengere i en nyoppusset Mo kirke. Foto: Ole Martin Loe

Søndag kan kirkeverge Idar Johnsen og kirketjener Patricia Pentelow ta imot kirkegjengere i en nyoppusset Mo kirke. Foto: Ole Martin Loe

Artikkelen er over 12 år gammel

Etter drøyt fire måneder med oppussing, er Mo kirke klar til bruk igjen.

DEL

Søndag holdes "åpningsgudstjeneste", etter at Mo kirke har vært stengt siden 12. august. I denne perioden er det brukt et par millioner kroner på å heve standarden i Mo-kirken.

– Kirken er nærmest fullstendig restaurert innvendig. I tillegg har vi fått på plass nytt varmeanlegg, som vil gi en annen varmefølelse inne i kirken, sier kirkeverge Idar Johnsen.

Oppussingen ble satt i gang som et resultat av pålegg fra el-tilsynet. Man har imidlertid tatt for seg langt mer enn bare det som fulgte av pålegg fra el-tilsynet. Gulv, vegger, benker; det meste har blitt gitt en etterlengtet ansiktsløftning. På høy tid, mente mange, for da restaureringen startet på seinsommeren så var det første skikkelige oppussing på drøyt 50 år: I 2000 ble det riktignok lagt nytt tak på kirken og i 1989 kom nytt orgel på plass. Men ut over dette er ikke noe blitt gjort siden kirken ble pusset opp i 1956.

Biskop Tor Berger Jørgensen skal lede gudstjenesten i "nye" Mo kirke.

Artikkeltags