Alle kommunene har færre arbeidsledige nå enn i fjor vinter

Artikkelen er over 2 år gammel

Arbeidsledigheten ligger på rundt to prosent i alle kommunene på Nord-Helgeland.

DEL

Arbeidsledigheten har gått mye ned siden januar i fjor. Ferske tall fra NAV viser at samtlige kommuner på Nord-Helgeland nå har færre arbeidsledige enn i fjor vinter.

I Rana er det 268 arbeidsledige, som utgjør 2,0 prosent av arbeidsstyrken. Det er 56 færre arbeidsledige enn ved utgangen av januar i fjor.

Nesna kommune har 17 arbeidsledige. Det tilsvarer 1,9 prosent, og er én mindre enn på samme tid i fjor.

I Hemnes er det 41 arbeidsledige, samme prosenten som i Nesna. Hemnes har tre færre arbeidsledige enn i januar i fjor.

Lurøy, Rødøy og Træna har henholdsvis 11, ni og seks arbeidsledige. Det utgjør 1,2 prosent i Lurøy, 2,4 prosent på Træna og 1,4 prosent i Rødøy. Når det gjelder antall personer utgjør det mellom fem og ni færre arbeidsledige nå enn i januar i fjor.

For Nordland sett under ett, er det 2.724 personer som er helt uten arbeid. Det tilsvarer 2,2 prosent, og er 649 færre enn på samme tid i fjor. Også i Norge sett under ett, har arbeidsledigheten gått ned.

– Ledigheten i Nordland er lavere enn i fjor på samme tid. Det er nedgang både blant kvinner (-173) og menn (-476). Vi ser økt sysselsetting innen de fleste bransjer. Antall langtidsledige i Nordland fortsetter å gå ned (-179), og denne nedgangen viser at det fremdeles er gode jobbmuligheter for de ledige i arbeidsmarkedet i Nordland, sier fylkesdirektør Cathrine Stavnes ved NAV Nordland i en pressemelding.

I Nordland finner vi nå flest helt ledige med bakgrunn fra industriarbeid (416), bygg/anlegg (385), samt reiseliv og transport (301).

Størst prosentvis ledighetsnedgang fra januar i fjor finner vi innenfor industriarbeid, der det nå er 213 færre helt ledige.

Ved utgangen av januar er det 1,1 prosent arbeidsledighet i Hattfjelldal og Hamarøy kommuner. I Lurøy er andelen helt ledige 1,2 prosent. Det er de tre kommunene med lavest ledighet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

503 Backend fetch failed

Error 503 Backend fetch failed

Backend fetch failed

Guru Meditation:

XID: 162190427


Varnish cache server