Gå til sidens hovedinnhold

Alle kommunene har færre arbeidsledige nå enn i fjor vinter

Artikkelen er over 3 år gammel

Arbeidsledigheten ligger på rundt to prosent i alle kommunene på Nord-Helgeland.

Arbeidsledigheten har gått mye ned siden januar i fjor. Ferske tall fra NAV viser at samtlige kommuner på Nord-Helgeland nå har færre arbeidsledige enn i fjor vinter.

I Rana er det 268 arbeidsledige, som utgjør 2,0 prosent av arbeidsstyrken. Det er 56 færre arbeidsledige enn ved utgangen av januar i fjor.

Nesna kommune har 17 arbeidsledige. Det tilsvarer 1,9 prosent, og er én mindre enn på samme tid i fjor.

I Hemnes er det 41 arbeidsledige, samme prosenten som i Nesna. Hemnes har tre færre arbeidsledige enn i januar i fjor.

Lurøy, Rødøy og Træna har henholdsvis 11, ni og seks arbeidsledige. Det utgjør 1,2 prosent i Lurøy, 2,4 prosent på Træna og 1,4 prosent i Rødøy. Når det gjelder antall personer utgjør det mellom fem og ni færre arbeidsledige nå enn i januar i fjor.

For Nordland sett under ett, er det 2.724 personer som er helt uten arbeid. Det tilsvarer 2,2 prosent, og er 649 færre enn på samme tid i fjor. Også i Norge sett under ett, har arbeidsledigheten gått ned.

– Ledigheten i Nordland er lavere enn i fjor på samme tid. Det er nedgang både blant kvinner (-173) og menn (-476). Vi ser økt sysselsetting innen de fleste bransjer. Antall langtidsledige i Nordland fortsetter å gå ned (-179), og denne nedgangen viser at det fremdeles er gode jobbmuligheter for de ledige i arbeidsmarkedet i Nordland, sier fylkesdirektør Cathrine Stavnes ved NAV Nordland i en pressemelding.

I Nordland finner vi nå flest helt ledige med bakgrunn fra industriarbeid (416), bygg/anlegg (385), samt reiseliv og transport (301).

Størst prosentvis ledighetsnedgang fra januar i fjor finner vi innenfor industriarbeid, der det nå er 213 færre helt ledige.

Ved utgangen av januar er det 1,1 prosent arbeidsledighet i Hattfjelldal og Hamarøy kommuner. I Lurøy er andelen helt ledige 1,2 prosent. Det er de tre kommunene med lavest ledighet.

Kommentarer til denne saken