Gå til sidens hovedinnhold

Det blir julaften på Bakeribygget i år også. Ingen skal behøve å være alene denne kvelden

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi vil invitere de som ikke har noen å feire julaften med, til å være sammen på Bakeribygget, sier Stein E. Hovind, Siv Bårdsen, Marie Skuland, Gøran Busch og Svein Jæger Hansen.

Disse for anledningen julenissene, er allerede i full planlegging for å få til en fin aften.

– Det er lagt ut liste for dem som vil melde seg på hos Frelsesarmeens Dagsenter, Frivilligsentralen, Bakeribygget, omsorgskontoret, Rusavdelinga på sykehuset, Psykiatrisk døgnavdeling og Avdeling for psykisk helse og sosiale tjenester i Rana kommune, sier daglig leder på Bakeribygget, Siv Bårdsen.

– Vi trenger ikke flere arrangement når målgruppa er den samme. Jeg er glad vi kan samarbeide, sier leder for Frelsesarmeen lokalt, Marie Skuland.

De opplevde at arrangementet ble for stort.

Kvelden skal være trivelig og trygg

Stein E. Hovind, daglig leder Rana Frivilligsentral

 

– Vi måtte gå i tenkeboksen, og tar nå noen skritt tilbake. Kvelden skal være trivelig og trygg for dem som kan synes at ting av og til blir litt vanskelig, sier daglig leder i Frivilligsentralen Stein E. Hovind før Bårdsen skyter inn:

– Det er ikke et stort juleselskap vi steller i stand til i år!

Men kokker i særklasse blir det. Scandic Meyergården Hotell stiller med sine folk, og kjøkkensjef Svein Jæger Hansen lover middag og dessert i beste stil. Tradisjonen tro er også BaRe, REMA 1000 i Tveråneset, Sjule og Coop Helgeland fortsatt med for å sikre frukt, grønt og gaver under juletreet.

Sparebank1 Nord-Norge er også på lag. Gjennom spleis.no «Julaften på Bakeribygget» inviteres alle som vil til å bidra for å sikre julefeiringa. Penger som eventuelt blir til overs, vil gå til andre aktiviteter i regi av Frivilligsentralen.

– Vi i Sparebank1 Nord-Norge har lovet å doble summen som kommer inn, opp til 25.000 kroner, sier rådgiver Gøran Busch.

4. juledag blir det drop-in julelunsj på Frelsesarmeens dagsenter, i et samarbeid med Frivilligsentralen.

– Har noen lyst til å stille som frivillige på julaften, så er det bare å melde seg. Det er flere oppgaver vi trenger hjelp til gjennom dagen, sier Hovind, Bårdsen og Skuland.

Fakta

Julaften på Bakeribygget er for dem som ikke har noen å feire jul med.

Frist for å melde seg på er 15. desember. Det er lagt ut lister flere steder.

Kommentarer til denne saken