Bare ett alternativ

ARROGANT. SVs Hilde Rønningsen mener det er arrogant ikke å utrede Båsmo som alternativ til ny ungdomsskole på Ytteren.

ARROGANT. SVs Hilde Rønningsen mener det er arrogant ikke å utrede Båsmo som alternativ til ny ungdomsskole på Ytteren. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Etter alle solemerker blir det bygd en ny ungdomsskole ved idrettsplassen på Ytteren.

DEL

– Tida er overmoden for å gjøre noe med ungdomsskolene etter år med forfall, slo Venstres Tormod Steen fast da kommunestyret forleden bestemte at arbeidet med å erstatte dagens ungdomsskoler på Båsmo og Selfors med en ny skole på Ytteren skal videreføres.

En ny skole ved idrettsplassen på Ytteren vil samle cirka 360 elever.

Politisk dragkamp

Skolevedtaket kom ikke uten en politisk dragkamp om hvorvidt det er fornuftig bare å utrede Ytteren-alternativet, eller om en ny ungdomsskole på Båsmo bør utredes som et alternativ.

– I 2010 kom det forslag om å legge ned syv av 15 skoler og det sto vi (dagens posisjon pluss Rødt, red. anm..) mot. La det ikke være tvil om at vi står samla når det nå settes i gang en prosess for å erstatte ungdomsskolene på Båsmo og Selfors, sa Steen som heller ikke levnet tvil om at han og resten av posisjonen mener den foreslåtte plasseringa av en ny skole ved idrettsplassen på Ytteren er ideell.

Vil utrede flere

Både Ap og SV er positive til at posisjonen nå, i motsetning til før valget, er villig til å endre på skolestrukturen. At kun Ytteren er alternativet er imidlertid ikke like søt musikk i opposisjonens ører.

– Arbeiderpartiet vil utrede også Båsmo når strukturen skal legges for mange år framover, sa gruppeleder Geir Waage.

Mer om debatten i kommunestyret i torsdagens papir/eavisutgave av Rana Blad.

Artikkeltags