Behandlingen av konsesjon kan ta tid

Kan ta tid: Når luftfartstilsynet får beskjed om å sette igang med konsesjonssøknaden vil de gjøre dette umiddelbart, men det kan ta så mye som et år før den er ferdigbehandlet. Skisse: Polarsirkelen lufthavn

Kan ta tid: Når luftfartstilsynet får beskjed om å sette igang med konsesjonssøknaden vil de gjøre dette umiddelbart, men det kan ta så mye som et år før den er ferdigbehandlet. Skisse: Polarsirkelen lufthavn Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Luftfartstilsynet har ikke hørt noe fra departementet angående konsesjonssøknaden.

DEL

Etter at fylkestinget fattet sitt vedtak om ny flyplass i Rana skulle dette sendes til samferdselsdepartementet som igjen skulle ta kontakt med Luftfartstilsynet der de ber dem gjenoppta arbeidet med konsesjonssøknaden for Polarsirkelen Lufthavn.

Ikke fått beskjed

Nå sier avdelingsdirektør i Luftfartstilsynets flysikringsavdeling, Espen Slyngstad, at de ikke har hørt noe.

- Vi har ikke fått noen beskjed fra departementet etter at fylkestinget fattet sitt vedtak i denne saken. Det er de vi venter på før vi kan settet i gang, sier han.

Kan ta tid

Slyngstad sier tilsynet er klare for å gjøre den jobben som gjenstår, men at dette kan ta tid.

- Når vi får beskjed om å gjenoppta søknaden så er det en del arbeid som må gjøres. Vi har vært gjennom mye av det tekniske, men allikevel er det nok å henge fingrene i. Når vi er ferdig med vårt så skal det videre til høring. Hele prosessen kan fort ta et år, sier Slyngstad.

Ikke motatt

Underdirektør i flyplasseksjonen i departementet, Per Kolstad, sier de ikke har fått vedtaket fra fylket.

- Jeg har undersøkt, men kan ikke se at vi har fått innstillingen fra Nordland fylke. Før vi gjør noe som helst må vi få føringer derfra, sier han.

Kolstad vil ikke si noe om hvor lang tid det kan ta før de ber tilsynet gjenoppta konsesjonsbehandlingen.

- Vi vil ta det som kommer fra fylket til etterretning, men jeg kan ikke binde meg opp til en eksakt dato. Det jeg kan si er at vi vil se på vedtaket som er gjort på fylkestinget og ta dette den naturlige vei videre, sier Per Kolstad.

I posten

Fylkesrådsleder Odd Eriksen sier at vedtaket etter all sannsynlighet ligger i posten.

- Fylkestinget ble avsluttet fredag før påske og da tar det naturlig nok litt tid. Når fylkestingets politikere har gjort sitt vedtak så sendes dette over øyeblikkelig. Brevet til departementet ligger sannsynligvis i postkassen dere om meget kort tid og da forventer vi at vår innstilling følges opp fra nasjonalt hold og at konsesjonssøknaden blir behandlet av luftfartstilsynet, sier Odd Eriksen.

Artikkeltags