Best med pinner og PC

Tungtveiende: I 2010 strikket hun ca. 8,5 kilo klær.  Jeg strikker mye gensere og votter til barna og meg selv. Marerittet er at ungene en dag skal komme hjem og si at ull er teit, da har vi mye klær som ikke blir brukt, sier Merete Jansvik Toft fra Nesna. Foto: Merete Jansvik Toft

Tungtveiende: I 2010 strikket hun ca. 8,5 kilo klær. Jeg strikker mye gensere og votter til barna og meg selv. Marerittet er at ungene en dag skal komme hjem og si at ull er teit, da har vi mye klær som ikke blir brukt, sier Merete Jansvik Toft fra Nesna. Foto: Merete Jansvik Toft

Artikkelen er over 8 år gammel

Bloggen Monstermønster ble beste blogg på nettstedet Håndlaga i vår og nå figurerer den som nummer tre på Cisions bloggtopp.

DEL

Imens fortsetter Merete Jansvik Toft Fra Nesna ufortrødent å vise fram strikken sin: Jeg kjenner ikke så godt til Cision, men morsomt er det. Og jeg ble veldig glad da for seieren i konkurransen til Håndlaga tidligere i år. En veldig boost at det du skriver om er leseverdig og at så mange stemte frivillig. Det er tross alt en liten kåring, skriver Merete Jansvik Toft over e-posten.

Blid blogg

Merete har blogget i fem år og bloggen preges av friske bilder og velskrevet tekst med humor som kommer til syne begge steder.

I starten var det litt pinlig å si at jeg blogget, og det om noe så nerdete som strikking. Etter hvert som man ser at folk leser det jeg skriver er det ikke så skummelt. Men det er muligens ikke det første jeg sier når jeg presenterer meg, sier småbarnsmammaen til Rana Blad. Merete prøver å balansere mellom det strikketekniske og litt hverdagsliv i tekst og bilder.

Det er litt av hvert og alskens innfall. Bare bilder av plagg og garn ville blitt kjedelig i lengden, men jeg vil ikke bli for privat.

Blandingsværing

Merete er oppvokst i Mandal, har bodd i Oslo, og har et snev av helgelending i kroppen siden faren kom fra Meløy.

«Onde tunger hevder at vi flyttet nordover for å få brukt alle ullplaggene»

Merete Jansvik Toft

Vi skulle egentlig bli her på Nesna et halvår mens mannen min hadde et vikariat, men vi trivdes. Mannen min fikk forlenget vikariatet og jeg fikk jobb som farmasøyt på Apotek 1 på Mo. Onde tunger hevder at vi flyttet nordover for å få brukt alle ullplaggene, sier Merete blidt.

Hun kommer fra et hjem der mamma alltid strikket, heklet, vevet eller sydde.

For meg ble det strikkingen som tok over. Da jeg ble gravid første gang tok det seg veldig opp. Mange strikkebloggere starter faktisk med strikking som gravid eller småbarnsmor, kan hun fortelle.

Nettstedet Håndlaga kåret i vår vinnere i ulike kategorier. Beste blogg og klær var to av dem og Merete vant begge. Nominasjonsprosessen var åpen og startet i vinter og blant dommerne satt representanter for velkjente Epla.no.; en portal for folk som lager og selger håndverk og kunst på nett. Strikkebloggeren fra Nesna vant med 146 (26 %) av totalt 555 avgitte stemmer. En av dem som nominerte monstermønster skriver: « ... hun har mange flotte ideer, er utrolig rask med pinnene og tryller fram de mest fantastiske ting;) Og innleggene hennes er alltid en fryd å lese ...» Merete vant også i kategorien klær, med den fargerike heldressen du kan se på bildet her i artikkelen

I denne kategorien var det flere som stemte totalt. Her fikk jeg 191 stemmer (24 %) av totalt 793 avgitte stemmer, forteller Merete.

Strikker kilovis

Det fins altså mange ulike kåringer over blogger. Mediebedriften Cision foretar bloggkåringer hver måned og Merete ble tipset av en venn om at hun lå på topp ti lista nå. Selv leser jeg mange andres blogger og koser meg masse med det, sier hun. En kjapp sjekk på nettet viser at Nesnastrikkeren sin blogg faktisk ligger på tredjeplass nevnte bloggtopp, i kategorien håndarbeid/håndverk. Kun slått av Livs håndarbeidsblog og Med Pinner.

Kåringer eller ikke; Merete strikker overalt. I kø, ved badekarkanten mens ungene bader, foran tv, på gulvet mens de leker med lego, i sandkassa, i lunsjen på jobb, på fly, til og med når hun leser aviser.

Hun bruker med andre ord en par timer til strikking om dagen, minst.

Siden jeg pendler til Mo, så går det en del tid til det, men jeg jobber ikke fulltid. Med en toåring og en femåring går tiden til dem når de er våkne.Resten av tiden går med til å planlegge verdensherredømme og unngå husarbeid. De siste årene har jeg hatt årskavalkade over strikkeproduksjonen, mulig det er statistikkvekttallene fra Blindern som gjør at jeg synes det er moro å se strikkingen i tall.2010 f.eks. endte på 77 prosjekter, jeg brukte 21,5 kilometer garn, som til sammen veide 8460 gram.2009 endte med 87 plagg, inkludert 19 gensere og 11 vester. Så ja, man kan vel si jeg strikker mye.

Dekorerer

Hvorfor heter bloggen Monstermønster?

Genserne får gjerne litt ekstra dekor, jeg begynte å sy på små sjarmerende monstre på barnegenserne. Etter hvert ble det litt et varemerke, og jeg har laget merkelapper med matchende monster.

Hvilke blogger/bloggere liker du selv?

Jeg leser blogger som: Med pinner, Birgitte strikker, duBedåre, Elisabeths verden, Muffins verden, Frk Snupp, Hespetre og mange andre. De fleste blogger har ofte en liste i sidelinja over blogger de besøker, og der finner man mange fine blogger. Finner du en blogg du liker, er sjansen stor for at du liker blogglista også, sier den strikkeglade nesten-nesnaværingen.

Artikkeltags