Beste bygdebutikken

ETTÅRSDAGEN: Marit Ravdal (t.v.) og Synnøve Bøen Hines feiret ettårsdagen for butikken i 2008. Nå har de grunn å feire etter  at de er plukket ut som den beste «Merkur-butikken» i landsdelen. Foto: Arkiv

ETTÅRSDAGEN: Marit Ravdal (t.v.) og Synnøve Bøen Hines feiret ettårsdagen for butikken i 2008. Nå har de grunn å feire etter at de er plukket ut som den beste «Merkur-butikken» i landsdelen. Foto: Arkiv Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

NESNA: Vika Handel på Handnesøya er kåret til den beste bygdebutikken av alle i Nordland som er med i Merkur-programmet.

DEL

Merkur-programmet står for «multifunksjonelle nærbutikker», og Vika Handel er en slik butikk med mange tilleggsfunksjoner, som gjør at nærbutikken har flere bein å stå på. Her er det drivstoff, kaféavdeling, gullsmedutsalg, utsalg av lokale varer og en egen landbruksavdeling. Under den store konferansen i Molde i begynnelsen av mai skal Vika Handel kjempe med fem andre om å bli kåret til landets «Merkur-butikk». Butikkdriver, Marit Ravdal, er svært glad for å få denne anerkjennelsen etter at hun og Synnøve Bøen Hines åpnet den stengte butikken i 2007.

Vi er kjempestolte, og for oss er det artig at det arbeidet vi gjør blir lagt merke til av andre. Og for bygda og andelshaverne er det å bli kåret som best i Nordland en stor anerkjennelse, sier hun som siden oppstart har sett at de blir stadig færre innbyggere på øya.

Butikkdriften går rundt, men vi er bare i underkant av 60 fastboende personer på øya. To gårdsbruk er lagt ned og folk har flyttet herfra. Det merkes. Men jeg må få lov til å skryte av våre trofaste kunder. De er kjempelojale og handler her hos oss. Som andelshavere har de jo en egeninteresse av at det skal være butikk på øya, og nå venter vi på at hyttefolket skal komme utover, sier Ravdal som sammen med Bøen Hines driver litt mer enn butikk.

Ved høytider, som jul og påske, arrangerer vi tiltak for våre kunder og aktiviteter for unger, og vi har bondelunsjen der alle er velkomne. Og nå er våren kommet, og da vet vi at mange kommer til sine hytter, sier Marit Ravdal.

Artikkeltags