Gå til sidens hovedinnhold

Bilen stoppet i tunnel full av vann

Artikkelen er over 8 år gammel

Opplevde situasjonen som svært dramatisk.

Natt til onsdag gikk det et sørperas rett utenfor Breivikhammertunnelen på E6 ved Finneidfjord. Dette forårsaket at store vannmengder rant inn i tunnelen.

Da Bjørn Bonsaksen og reisefølge kom kjørende var de ikke klar over dette og kjørte rett i en dam der vannet, ifølge Bonsaksen, var 80 centimeter dypt. I stummende mørke stoppet bilen der fem voksne og to barn oppholdt seg. Bonsaksen sier det hele opplevdes som dramatisk.

Rant inn

– Det var mye vann og bilen stoppet raskt. Umiddelbart begynte det å renne inn i bilen og det tok ikke lang tid før det sto 20 centimeter opp fra gulvet. Da vi tidligere hadde kjørt forbi en buss visste vi at denne var på vei og derfor var vi redde for at den ikke skulle se oss. Lysene på bilen var jo delvis under vann, sier han.

Ut i vannet

Der og da bestemte de seg for å åpne dørene og gå ut i det iskalde vannet.

– Vi hadde ikke annet valg da vi var redde for å bli påkjørt. Vi åpnet dørene og fem voksne og to barn gikk ut av bilen. Vannet nådde meg da helt opp til skrittet. Jeg opplevde hele episoden som svært dramatisk, sier han.

Med en gang bilen stoppet ringte de politiet for å melde fra om hendelsen, men selv da reisefølget, 50 minutter seinere, var på vei til Mo, så de verken politi eller representanter fra Statens vegvesen.

– Det må være lov å stille seg kritisk til at de ikke kommer med en gang. Det tok 50 minutter til at vi kom oss videre mot Mo, men vi møtte ikke politi eller noen fra Statens vegvesen på vei innover. Det var ekstreme mengder vann i tunnelen og jeg priser meg lykkelig for at det ikke skjedde en alvorlig ulykke. Jeg fikk en datamaskin ødelagt, men det viktigste er at vi har det bra, sier Bjørn Bonsaksen.