Blå ordfører på plass

Artikkelen er over 6 år gammel

Kai Henriksen overtok i dag ordførerklubba etter Geir Waage.

DEL

Høyres Kai Henriksen overtok i formiddag ordførerklubba etter Geir Waage. Henriksen og Høyre inntok lederposisjonen i Rana etter å ha inngått en koalisjon med Frp, Senterpartiet, Miljøliste Rana, Venstre og KrF.

Dagens konstituerende møte startet med at kommunestyretvalget for 2011 ble godkjent. Deretter fulgte valg av formannskap, ordfører, varaordfører, kontrollutvalg og andre faste utvalg for kommunestyreperioden fram til 2015.

Høyreordfører Kai Henriksen kunne etter dette innta ordførerplassen etter Geir Waage, som nå befinner seg i opposisjon sammen med resten av sine partikolleger i Arbeiderpartiet.

Kai Henriksen er den første borgerlige ordføreren i Rana kommune, med dagens kommuneinndeling. Grensene for Rana ble slik de er i dag da Mo, Nord-Rana og deler av Nesna ble slått sammen til en kommune i 1964.

Man finner imidlertid borgerlig styre i Rana tidligere. Anton Getz var ordfører i Mo kommune en kort periode på 1930-tallet, mens Johannes Skaar (Venstre) var ordfører i Mo herred i perioden 1914-1916. Mo herred var eget herred fram til kommunedelingen i 1923, da området ble delt inn i Mo og Nord-Rana kommuner.

Les mer om denne saken i onsdagens papirutgave av Rana Blad eller på vår e-avis.

Artikkeltags