Mattilsynet advarer mot å spise blåskjell fra Helgeland

Blåskjell er en muslingart i blåskjellfamilien.
Blåskjell er som all annen sjømat aller best på smak og konsistens i den kalde årstiden.

Blåskjell er en muslingart i blåskjellfamilien. Blåskjell er som all annen sjømat aller best på smak og konsistens i den kalde årstiden. Foto:

DEL

Det er store regionale forskjeller i blåskjellvarselet, som gjelder fram til fredag 9. august. Sankere over hele landet advares mot å spise skjellene.

Mattilsynet fraråder folk å spise skjell plukket fra flere steder langs kysten av Norge.

Spesielt sankere langs Helgelandskysten og Salten advares mot å plukke blåskjell.

Se grafikk med oversikt over hele landet lenger ned i saken.

Mattilsynet tester ukentlig blåskjell ved 36 uttakssteder over hele landet. Det skal gjøre det trygt å spise blåskjellene, og i nyere tid har det ikke skjedd forgiftning hos publikum som har fulgt rådene fra blåskjellvarselet.

Mattilsynet ber imidlertid folk være forsiktige med å sanke og spise skjellene dersom rådene veksler fra sted til sted langs samme kyststripe.

Blåskjellvarselet til Mattilsynet oppdateres hver fredag og gjelder en uke fram i tid.

Artikkeltags