Etterlyst for drap - pågrepet i Bodø

Knut Waldemar Solli

Knut Waldemar Solli Foto:

DEL

Fredag 22. november ble to svenske statsborgere som er etterlyst for drap i Sverige pågrepet på en privatadresse i Bodø. Norsk politi mottok etterlysningen fra svensk politi noen dager i forveien hvor informasjon i etterforskningen tilsa at de etterlyste kunne befinne seg i Bodø.

Det melder Nordland politidistrikt i ei pressemelding.

- Pågripelsen er et resultat av to svært årvåkne politibetjenter som virkelig har hatt hodet med seg på oppdrag, sier krimsjef i Bodø, Knut Waldemar Solli.

Han sier at patruljen som pågrep de to svenske statsborgerne var ute på at annet oppdrag, da de ble oppmerksom på de to. De dro umiddelbart kjensel på svenskene.

- Patruljen hadde på forhånd fått informasjon om etterlysningen fra Sverige, men denne fredagen var de på et helt annet oppdrag. Likevel var de ikke i tvil da de kom over de to etterlyste og pågrep dem dermed umiddelbart, sier Solli.

Krimsjefen er godt fornøyd med at Bodø-politiet kunne bistå det svenske politiet.

- Det er et godt internasjonalt samarbeid mellom politiet og vi får fra tid til annen slike etterlysninger. En alvorlig straffbar handling som drap skal man ikke kunne unndra seg ved å stikke av til et annet land. Da hjelper vi hverandre, understreker krimsjefen.

Politiet i Bodø varetektsfengslet ikke de to svenskene, da de umiddelbart samtykket til utlevering til det svenske politiet. Noe som ble gjort allerede tirsdag formiddag.

Artikkeltags