[Avisa Nordland] Etter å ha revet den gamle servicestasjonen på Firkanten, er Hundholmen Byutvikling godt i gang med planlegging av et nytt arealeffektivt kontorbygg.

Det skriver selskapet i ei pressemelding.

- Dette blir et bygg som inviterer til at alle de ansatte kan kjøre kollektivt, sykle eller gå til jobben. Det er fleksibelt, og svært arealeffektivt, sier direktør for eiendomsutvikling Anders Mehus Coucheron.

Når planleggingen av bygget startet var det beliggenheten som først fikk fokus.

- Bygget blir ekstremt synlig, og når vegvesenet skulle bygge en ny rundkjøring, gang- og sykkelsti rett forbi, så ønsket vi å legge til rette for noe fremtidsrettet med gode sykkelfasiliteter og innovative grønne løsninger, sier Coucheron.

Bygget vil inneholde alt fra et større varelager i kjelleren, et betydelig antall sykkelparkeringer og bilparkeringer innendørs og ikke minsten egen sykkelservice-stasjon. Oppvarmingen kommer fra berg- og fjernvarme

- Det skal være godt å arbeide på nye Firkanten. Med 3,1 meter under taket skal romfølelsen bli ekstraordinær, det vil bli lagt vekt på design, belysning og det blir kanskje Bodøs mest miljøvennlige bygg med BREEAM-klassifisering Excellent og energiklasse A, sier Coucheron.

 Han tror leietakere vil kreve slike bygg i fremtiden.

- Vi oppnår til og med passivhusstandard på kontordelen, sier eiendomsutvikleren.

- Leietakere vil få det godt i dette bygget, uten tvil, legger direktør eiendom Arve Pedersen til.

Det første av i alt tre planlagte bygg på Firkanten blir et variert bygg.

- Det første bygget er primært kontorbygg på 6000 kvadratmeter, med fellesfunksjoner i første etasje som kantine og areal som ikke krever faste arbeidsplasser, sier arkitekt Hossam Gadalla hos Nordic office of Architecture.