Nå blir det billigere å ta ferja til øyene utenfor Nesna

Billettør og matros Gøran Monstad på MF Tomma kan fra og med mandag ta i mot reisende som vil betale turen ved å bruke det nasjonale fergekortet.

Billettør og matros Gøran Monstad på MF Tomma kan fra og med mandag ta i mot reisende som vil betale turen ved å bruke det nasjonale fergekortet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag skal det være mulig å bruke det nasjonalt ferjekort på MF Tomma. Det gjør ferjeturen rimeligere.

DEL

Boreal Sjø har slitt med å ta i bruk det nasjonale ferjekortet på sambandet mellom Nesna og Nesnaøyene. Mandag skal alt være i orden for bruk.

Lengre tid en ønsket

– Det har tatt lengre tid enn vi har ønsket oss, men nå skal det være slik at de ulike billettsystemene endelig snakker sammen, sier Knut Lethigangas, leder for ferjeavdelingen til Boreal Sjø.

Han mener dette blir bra for selskapets reisende at det nasjonale ferjekortet også kan benyttes på reiser mellom Nesna og Nesnaøyene, hvor det er de selv som driver billettsystemet.

Utfordringen har vært å få til et system der de reisende kan bruke det gamle Borealkortet og det nasjonale ferjekortet i samme system.

Til sjekk i Oslo

Han forteller de har sendt billettutstyret ned til Vegdirektoratet for å få systemene til å fungere sammen.

– Der nede hadde vi utstyret på testing tidlig i februar. Jeg antok og trodde at det da raskt skulle komme i drift, men det gikk ikke slik, sier Lethigangas.

Han beklager at det har tatt lengre tid enn først regnet med for å få på plass et velfungerende system.

Ved bruk av det nasjonale ferjekortet får man 50 prosent rabatt for bilen på ferja.

Boreal Sjø medgir at det har tatt lengre tid å få tatt i bruk det nasjonale ferjekortet som betalingsmiddel på sambandet mellom Nesna og Nesnaøyene, enn de selv ønsket.

Boreal Sjø medgir at det har tatt lengre tid å få tatt i bruk det nasjonale ferjekortet som betalingsmiddel på sambandet mellom Nesna og Nesnaøyene, enn de selv ønsket.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken