Brannvesenet drar fra Helgelandssykehuset i Rana uten å finne årsaken til røykutvikling

Brannvesent klarte ikke å finne ut hvorfor det ble røykutvikling ved kreftpoliklinikken ved Helgelandssykehuset lørdag ettermiddag

Brannvesent klarte ikke å finne ut hvorfor det ble røykutvikling ved kreftpoliklinikken ved Helgelandssykehuset lørdag ettermiddag Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vakthavende brannsjef Kjell Espen Solhaug synes ikke det er artig å forlate et sted med røykutvikling, uten at man vet årsaken.

DEL

Brann- og redningstjenesten i Rana og politiet rykker lørdag ettermiddag ut til Helgelandssykehuset etter melding om mye røykutvikling.

Operasjonsleder Fredd Leirvik forteller at det er skjer i en avdeling i andre etasje av sykehuset, hvor det for tiden ikke er noen pasienter. Derfor blir det ikke satt i gang en storstilt evakuering av sykehuset.

– Det jobbes nå med å lufte ut røyken. Det var snakk om mye røyk, sier Leirvik.

Ikke åpen brann

Til Rana Blads journalist på stedet forteller innsatsleder Frode Monrad at det ikke har vært noen brann inne på sykehuset, kun røykutvikling.

– Det er ikke klart hvordan denne røykutviklingen startet. For å få ut den vonde lukten er det båret inn vifter, sier han.

Politiets operasjonssentral melder klokka 15 at mannskaper fra politi og ambulanse har forlatt stedet, mens folk fra Brann- og redningstjenesten i Rana er igjen for å undersøke saken nærmere.

Klinikk med dagbehandling

Kommunikasjonssjef Tore Bratt ved Helgelandssykehuset forteller at røykutviklingen oppsto i kreftpoliklinikken ved sykehuset.

– Dette er en klinikk der det kun er dagbehandling av pasienter. Dermed er det ingen der i helga. Verken pasienter eller ansatte, sier Bratt.

Fant ikke årsaken

Mannskapene fra Brann- og redningstjenesten i Rana dro fra sykehuset med en viss usikkerhet i kroppen.

– Vi greide ikke å finne ut hvorfor det ble røyk der. Vi har sett over alt, men ikke funnet noe. Jeg liker det ikke, men vi måtte bare dra tilbake til stasjonen. Dette er ingen god følelse, sier vakthavende brannsjef Kjell Espen Solhaug.

I forbindelse med røykutvikling på et sted synes brannmannskapene det er best å vite hva som har skjedd. Det er nemlig noe som forårsaket røykutviklingen.

– Inne på et sykehus er det mye teknisk utstyr, sier han.

Solhaug setter nå sin lit til at teknisk avdeling ved sykehuset makter å oppklare mysteriet, slik at brannfokkene kan senke skuldrene helt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken