Brapro godkjent av EU

dobbelfeiring: BraProleder Sissel Bygdås feirer EQUASS godkjenninga sammen med de ansatte.  Arbeidsleder Gunnbjørk Kristensen og arbeidstaker Børge Johansen  har nettopp hatt geburtsdag og feiret det samtidig.

dobbelfeiring: BraProleder Sissel Bygdås feirer EQUASS godkjenninga sammen med de ansatte. Arbeidsleder Gunnbjørk Kristensen og arbeidstaker Børge Johansen har nettopp hatt geburtsdag og feiret det samtidig. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

VTA bedriften BraPro i Aldersundet har fått EQUASS godkjenning.

DEL

Onsdag kunne VTA bedriften Brapro i Aldersundet feire at de endelig har fått på plass EQUASS godkjenningen etter seks måneders hektisk arbeid.

EQUASS Assurance er et europeisk system for kvalitetssikring av velferdstjenester med ekstern revisjon og sertifisering. Det gir tjenesteleverandører i velferdssektoren anledning til å sikre kvaliteten av tjenestene overfor brukere og andre samarbeidspartnere.

Myndighetskrav

I Norge er EQUASS Assurance nå tatt i bruk av virksomheter innenfor skjermet arbeidsmarkedssektor.

- Arbeid- og velferdsdirektoratet har satt krav om kvalitetssikring med ekstern revisjon og sertifisering for å kunne drifte en del arbeidsmarkedstiltak. EQUASS Assurance dekker myndighetenes krav til kvalitetssikring innenfor sektoren.

En organisasjon som møter EQUASS Assurance kriteriene er sertifisert for en periode på 2 år.

- Uten denne godkjenningen ville vi miste både statstilskudd og kommunale tilskudd slik regelverket nå blir, sier daglig leder Sissel Bygdås i BraPro.

Virksomheten

BraPro har drevet sin virksomhet i Lurøy i 20 år. I dag har de systue, butikk, snekkerverksted, rammeverksted og vedproduksjon.

- Jeg har nå sendt ut en liten markedsundersøkelse for å se om bygda er interessert i å kjøpe bakevarer fra oss. Dersom svarene er positive vil vi starte bakeri og ha ei åpen kantine i bygget, sier Bygdås som feiret med arbeidsledere og ansatte i VTA med georginekake og kaffe.

Artikkeltags