Bridgeutmerkelse til mor og datter

STORMESTERE: Gerd Marit Harding fra Rana og Marianne Harding fra Lista er landets beste mor og datter i bridge. Nylig ble de samtidig hedret med tittelen stormester. Foto: Vegard Brekke

STORMESTERE: Gerd Marit Harding fra Rana og Marianne Harding fra Lista er landets beste mor og datter i bridge. Nylig ble de samtidig hedret med tittelen stormester. Foto: Vegard Brekke

Artikkelen er over 8 år gammel

Gerd Marit Harding og datteren Marianne Harding er to av landets beste kvinnelige bridgespillere. Nylig mottok de begge to hederstittelen stormestere.

DEL

I Norge har kun 15 kvinner greid å spille så bra at de har oppnådd hederstittelen stormester. Det er den nest høyeste utmerkelsen innen bridgen. Det høyeste er stormester med stjerne. Under årets Bridgefestival ble Gerd Marit Harding (59) fra Mo og hennes datter Marianne Harding (33) fra Lista tildelt denne hederen samtidig. Det har aldri tidligere skjedd i Norges Bridgeforbunds historie.

– Det er spesielt at ei mor og datter får stormesternåla på samme tidspunkt. Vi er stolte av dem, sier fagsjef Harald Skjæran i Norges Bridgeforbund.

Morsom opplevelse

I det Gerd Marit Harding dro i land Norgesmesterskaper for mikslag sammen med ektemannen Helge Stanghelle sa han at hun også hadde blitt stormester, siden denne tittelen er et resultat av resultater oppnådd over tid.

– Jeg lærte meg dette spillet da jeg gikk på lærerskolen og har spilt det i 35 år. Det er spesielt å bli hedret som stormester sammen med min datter, sier Gerd Marit Harding.

Det som fascinerer henne med spillet bridge er at man stiller på lik linje om man er ni eller nitti år.

– Det åpner seg nye dimensjoner hele tiden, og man vet ikke hvor god man kan bli. Med en gang man har lært å spille bridge, blir amerikaner uinteressant, sier hun.

Arvelig belastet

– Å bli stormester er en milepæl og det var veldig stas at jeg ble det samtidig som mamma. Jeg er arvelig belastet, sier Marianne Harding.

Hun begynte på bridgekurs når hun var 11 år gammel sammen med ei venninne fra Båsmoen. Dermed var det gjort.

– Jeg har hatt gode læremestere. Bridgemiljøet på Mo er bra, sier hun.

Også Marianne Harding kunne nylig smykke seg med tittelen norgesmester. Hun vant den i dameklassen. Helt siden 2004 har hun spilt fast på den norske landslaget og deltatt i alt av mesterskap.

– Jeg regner med at jeg blir tatt ut igjen ved neste korsvei, sier hun.

For Marianne Harding er det fine med bridgen at man kan spille på mange plan. Det kan være sammen med venner rundt et bord med rødvin, under en klubbkveld i den lokale bridgeklubben eller i turneringer. For å henge med der er det viktig med god konsentrasjon. Glipper den, mister man lett poeng. En må være i fysisk bra form for å spille bridge aktivt, sier hun.

I nuet har hobbyen blitt jobb, siden biologen er ansatte i Norges bridgeforbund.

På lokalplan sørger hun også for rekruttering på Lista gjennom å arrangere kurs for brukerne av SFO.

Artikkeltags