Bryter samarbeidet

Dan Erik Kjellnø og Miljøliste Rana føler at de blir tatt for gitt og vil ikke lenger være med på å sikre Høyre-ordfører Kai Henriksen flertallsstyret i Rana kommune

Dan Erik Kjellnø og Miljøliste Rana føler at de blir tatt for gitt og vil ikke lenger være med på å sikre Høyre-ordfører Kai Henriksen flertallsstyret i Rana kommune Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

– Kjemien er for dårlig og vi blir tatt for gitt. Det er beskjeden fra Dan Erik Kjellnø etter at Miljøliste Rana nå vender Høyre-ordfører Kai Henriksen ryggen. KrF gjør det samme.

DEL

Dermed har ikke lenger Henriksen i utgangspunktet noe flertall bak seg i kommunestyret.

– Miljøliste Rana har fått nok av Frp- og Høyre-politikk. Dessuten skjer det ingen ting, sier Kjellnø som forklaring på hvordan Miljølista etter to år snart i posisjon sier takk for seg.

Heller ikke KrF vil være med på flertallsferden videre. Miljøliste Rana har to representanter i kommunestyret, KrF har en. Hittil har posisjonen (Miljølista, KrF, V, Sp, Frp og Høyre) hatt 21 representanter, mens opposisjonen (A, SV og Rødt) har 16.

– Vi bryter ut av posisjonen, men inngår ikke noe formalisert samarbeid med Arbeiderpartiet, sier Kjellnø.

Astrid Danielsen, som er leder i Rana KrF og som nå også sitter i kommunestyret for partiet, kan foreløpig ikke kommentere hvorfor KrF bryter samarbeidet.

– Jeg registrerer at Miljølista og KrF nå bryter samarbeidet, sier ordfører Kai Henriksen (H).

Han stiller seg uforstående til påstandene fra Kjellnø at ikke skjer noe i Rana-politikken, det samme gjør han til påstanden om at kjemien er dårlig.

– Dette kjenner jeg meg ikke igjen i, sier han.

– Miljøliste Rana og KrF har, ut fra størrelsen og representasjonen, fått god uttelling på sine saker, slår ordføreren tilbake.

Miljøliste Rana og Krf stemte sammen med opposisjonspartiene i den viktige rådmannstilsettingssaken. Miljøliste Rana med Kjellnø i spissen fikk først også gjennomslag for privatisering av Engvollen-prosjektet. Det fikk han i et formannskapsmøte hvor ordfører Henriksen og flere andre sentrale politikere ikke var tilstede og da saken kom til endelig behandling i kommunestyret, ble innstillinga fra formannskapet parkert og det ble bestemt at prosjektet skal gjennomføres som planlagt i kommunal regi.

Rana er ikke den eneste kommunen på Nord-Helgeland hvor politisk samarbeid har veltet denne perioden. Nesna Høyre valgte å bryte sitt samarbeid med Arbeiderpartiet i Nesna i mars i år.

Vi følger saken videre. Husk å lese morgendagens Rana Blad.

Artikkeltags