Innfører gamle bussruter i sentrum av Mo

Asfaltlegging i Lars Meyersgate fører til at de nye bussrutene der må flytte til den gamle traseen opp Kirkegata og Nordlandsveien

Asfaltlegging i Lars Meyersgate fører til at de nye bussrutene der må flytte til den gamle traseen opp Kirkegata og Nordlandsveien

Artikkelen er over 2 år gammel

For å få lagt asfalt i Lars Meyers gate legges nå bussrutene om til gamle stoppesteder i sentrum.

DEL

Rana kommune har startet innspurten av asfaltleggingen i sentrum, før vinteren setter inn. Nå starter de opp med asfaltering i Lars Meyers gate.

– Planen er å bruke en ukes tid på legging asfalt der, sier leder Gunnar Brattli for veiavdelingen ved bydrift i Rana kommune.

Han legger til at de i samme slengen skal legge ny asfalt i sidegatene Torggata og Ranheimgata.

Må legge om ny bussrute

1. oktober startet det nye rutenettet for de nye bybussene. Der går linje 2 opp og ned Lars Meyers gate. Dette er bussen mellom Hauknes og Selfors.

– Vi har nå fått på plass en avtale med Nordland fylkeskommune og Boreal, som kjører bussene, om å legge om den ferske bussruta midlertidig, sier Brattli.

Han forteller at bussene i stedet skal gå opp Kirkegata og Nordlandsveien.

– Selvsagt håper vi at passasjerene finner fram til de gamle stoppestedene for en kort periode, sier han.

Delvis stengt for biler

Asfaltarbeidene vil også innebære at gata blir delvis stengt for biler.

– Når det asfalteres i kryss, blir gata helt stengt. Ellers er det planen å gjennomføre asfaltlegging, mens trafikken dirigeres forbi, sier Brattli.

Han håper folk har forståelse for de ikke kan kjøre på gammel vane, sier han.

Mer asfalt i byen før vinteren

Etter at arbeidene i Lars Meyers gate er unnagjort blir det satt i gang asfaltering andre steder i sentrum. Blant annet skal det legges ny asfalt i Kirkegata og Elias Blix gate.

Brattli forteller at i hovedsak legges det opp til asfaltering på dagtid, selv om det gir større problemer for trafikken.

– Det er bedre å jobbe på dagtid enn i mørket på natta. I tillegg er dagarbeid billigere, sier han.

- Så lenge det legges asfalt her i Lars Meyers gate, kan ikke bussen benytte stoppestedene i denne gata, sier Gunnar Brattli, leder for veiavdelingen i Bydrift i Rana kommune.

- Så lenge det legges asfalt her i Lars Meyers gate, kan ikke bussen benytte stoppestedene i denne gata, sier Gunnar Brattli, leder for veiavdelingen i Bydrift i Rana kommune. Foto:

Artikkeltags