Butikk på flyttefot

Artikkelen er over 14 år gammel

RANA: Tor-Ivan Johansen i Rana Jakt og Villmark har kjøpt Prix på Selfors. 1. august åpner han dørene til sin nye, store multibutikk.

DEL

Johansen ønsker å gi kundene et bedre sortiment. Men vil fortsatt ha hovedvekt på jaktutstyr, våpen, hest, hunde- og kattutstyr.

- Vi vil oppgradere sportsbiten en del med tekstiler som fjellklær og andre sportsklær. I tillegg vil vi selge sykler fra den nye butikken, sier han.

Rana Jakt og Villmark vil også oppgradere seg på hest. Hesteinteressen i distriktet bare øker og øker. Det gjør også markedet for hesteutstyr.

- Jeg har sagt at i mitt neste liv skal jeg bli hest. De skal ha utstyret i orden for å trives. Det tar hestefolket hensyn til, mener Johansen.

Satser sjøl

Johansen hadde til like før nyttår planer om en stor sportsbutikk i det nye Fjordsenteret. Planene ble imidlertid skrinlagt og 1. januar opphørte selskapet Rana Sport og Villmark AS.

Johansen kjøpte imidlertid naboeiendommen til dagens butikk, hvor det tidligere var kioskdrift. Nå er denne eiendommen lagt ut for salg. Hva han skal gjøre med lokalene han har i dag, det vet han ikke ennå.

- Det var mye usikkerhet knyttet til Fjordsenteret. Derfor har jeg valgt å satse sjøl. I tillegg er ei søster av meg med som aksjonær og medeier i den nye butikken. Men jeg er hovedaksjonær og daglig leder, sier Johansen.

Utvider markedet

Han legger ikke skjul på at utvidelsen av butikkdrifta medfører store investeringer.

- Men drifta er nøye vurdert i forhold til markedet. Vi har tro på at vi blir enda mer konkurransedyktig med en større butikk, nærmere E6. Vi satser jo ikke bare på det lokale markedet, men har hele Norge som marked. Med større butikk kan vi gjøre større innkjøp og selge rimeligere, mener butikksjefen.

Han forteller at de selger varer i hele Nord-Norge og også en del over internett.

- Vi vil annonsere mer i jaktblad, på internett og hesteblad og dermed henvende oss til et enda større marked enn det vi gjør i dag.

Johansen medgir imidlertid at markedet er tøft i Rana med mange sportsbutikker.

- Men vi vil fortsatt være annerledes og satse mer mot villmark og hesteutstyr enn det de andre butikkene gjør, sier han.

Denne uka vil Johansen få overlevert nøklene til nybutikken. En konsulent vil ta seg av hvordan lokalene skal innredes.

- Sommeren skal brukes til klargjøring av den nye butikken. 1. august skal lokalene være klare for å ta i mot kundene, avslutter Tor-Ivan Johansen.

Artikkeltags