I løpet av 24 timer har over 3.000 nordlendinger meldt fra om hvordan DAB-dekningen egentlig er der de bor. Se kartet her

Artikkelen er over 3 år gammel

Bli med på den store DAB-dugnaden - legg inn din opplevelse av dekningen i kartet her.

DEL

I går la Rana Blad som en av flere Amedia-aviser i hele landet ut et kart hvor leserne selv kan plotte inn hvordan DAB-dekningen er der de bor, jobber eller ferdes til vanlig.

Det har foreløpig resultert i stor interesse. Et raskt overslag gjort klokken 1300 fredag ettermiddag viser at det bare i Nordland er lagt inn over 3.150 punkter med beskrivelse av hvordan DAB-dekningen er.

Ser man på Helgeland var det på samme tidspunkt lagt inn over 1.000 punkter med tilbakemeldinger som viser om DAB-dekningen er god, dårlig eller mangelfull.

Klikker du deg inn på det interaktive kartet som ligger øverst i denne saken kan du zoome deg inn på de områdene du synes er interessante. Du kan også enkelt legge inn egne tilbakemeldinger.

Ved å klikke på området du vil fortelle om kan du si om det er god, dårlig eller mangelfullt mottak, enten det er på ei veistrekning eller i et boligområde.

Kartet vil også publiseres av en rekke andre aviser i Amedia-konsernet.

Endringer som blir gjort av lesere vil umiddelbart bli synlig for andre - og kartet oppdateres på tvers av avisene for å kunne gi informasjon for store deler av landet.

PS! Fram til klokka 17  torsdag ettmiddag

lå kartet inne med en funksjon som lot lytterne se hvor det skal være god dekning for NRKs nett. Funksjonen måtte tas ned etter et krav fra Digitalradio Norge, som eier rettighetene til datagrunnlaget for kartet.

- Vi hadde hentet data fra nettstedet radio.no, for å lage en tjeneste som gjorde at brukerne på en enkel måte kunne se om de faktisk skulle ha dekning før de plottet inn deres egne opplevelser. Men fordi rettighetssituasjonen på nåværende tidspunkt er uavklart, har vi valgt å ta ned denne funksjonen inntil videre, sier direktør for innholdsutvikling i Amedia, Jostein Larsen Østring.

Det er Amedia Utvikling som har laget kartet på vegne av Amedias mediehus.Østring understreker at de røde og gule prikkene på kartet ikke nødvendigvis trenger å gi et riktig bilde av hvor det er vanskelig å finne dekning, men viser brukernes opplevelse.

- Dette kan ha flere forklaringer, blant annet problemer med mottakeren. Vi ser også at folk legger inn tilbakemeldinger på dårlig dekning i områder der heller ikke Digitalradio Norge oppgir at det skal være god dekning.

- Kartet gir altså ikke nødvendigvis et svar på hvordan DAB-dekningen reelt sett er, men på hvordan brukerne opplever den. Uansett årsaker dokumenterer dette kartet at mange opplever å ha problemer med DAB-dekningen på steder der det skal være full dekning på NRKs kanaler, sier Østring.

Fra klokken 09.30 til klokka 17 hadde kartet ført til 1149 tilbakemeldinger, etter å ha vært publisert i syv nordnorske aviser.

- Det viser at det er et enormt engasjement i forbindelse med denne omleggingen.

Artikkeltags