Gå til sidens hovedinnhold

Telenor advarer: Nytt virus herjer på Facebook

Artikkelen er over 4 år gammel

– Ikke trykk på bildet, advarer Telenors sikkerhetstjeneste mot en bildefil som nå sprer seg på Facebook.

RB+ i 2 måneder for kun 99,-. Bestill her!

Filen ser ut som et bilde med navnet Photo_9166.svg i eksempelet Telenor viser til, men en kan forvente at viruset er satt opp til å utgi seg for å ha flere filnavn, skriver Nettavisen.

Den skadelige programvaren som skjuler seg bak filen forsøker å installere et tillegg i nettleseren din. Viruset er såkaltransomware. Det vil si programvare som vil ta kontroll over hele eller deler av maskinen din - som du ikke får tilbake før du har betalt en sum penger.

Det er spesielt brukere med Googles nettleser Chrome som skal være utsatt.

Det er all grunn til å lytte til Telenors advarsel.

Aldri åpne filer fra personer du normalt sett ikke har kontakt med eller som ikke ellers pleier å sende deg filer. Vær også varsom overfor filer som blir sendt av venner. Det skader ikke å spørre vedkommende om han eller hun faktisk har sendt noe.

– Advarsel! Et virus sprer seg nå gjennom Facebook-chat. Det gir seg ut for å være et bilde og filen slutter på ".svg". Ikke trykk på dette bildet! Dersom du er uheldig og trykker, vil viruset prøve å legge til et tillegg (extension) til nettleseren din. Noen blir også utsatt for ransomware/løsepengevirus, skriver Telenor på sin Facebook-side.

 

Kommentarer til denne saken