Demonstrerte med bilbrann

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

HEMNES: Lokalpolitiker Øystein Meier Johannesen i Hemnes kommune tente tirsdag på en bil utenfor rådhuset i Korgen som en politisk ytring.

DEL

Med et smell ble resten av de folkevalgte klare over aksjonen til den politiske kollegaen. På plenen utenfor rådhuset hadde kommunestyrerepresentanten fra Samfunnspartiet fyrt på sin gamle bil. Aksjonen ble gjennomført som en protest mot Israel og USAs behandling av palestinerne. Grunnen til at han gjennomførte aksjonen i forbindelse med kommunestyremøtet var at han hadde levert inn en interpellasjon, hvor han ønsket å få kommunen og dets innbyggere til å boikotte alle slags varer og tjenester fra Israel inntil landet har trukket seg tilbake fra de okkuperte områdene.

– Jeg er sjokkert over denne handlingen. Dette er å gå langt over streken, sa rådmann Frits Bakken.

Så snart han skjønte hva som hadde skjedd alarmerte han det lokale brannvesenet og meldte ifra om hendelsen til politiet.

Ordfører Kjell-Idar Juvik forteller at resten av kommunestyrepolitikerne er rystet over denne handlingen. Som en umiddelbar reaksjon bestemte de seg for å avslutte møtet, uten å fullføre sakslista.

Artikkeltags