Gå til sidens hovedinnhold

Tre måneder gammel jente døde - drapssiktet far varetektsfengslet i fire nye uker

Artikkelen er over 3 år gammel

Tre måneder gammel jente døde på sykehus.

Den drapssiktede faren til den tre måneder gamle jenta som døde på Ullevål sykehus 7. januar, er varetektsfengslet i fire nye uker. 

– I en sak som dette er det mange vitner som skal avhøres, og da er det viktig at vi får snakket med siktede og vitnene hver for seg. Dette fordi de ikke skal påvirke hverandres forklaringer, sier politiadvokat Sturla Henriksbø til NRK.

Han understreker at etterforskningen pågår med full styrke.

– Delen av etterforskningen som knyttes til Oslo vil ferdigstilles i løpet av de neste ukene, og da vil saken bli overført til Nordland for nærmere etterforskning, sier Henriksbø.

Familien, som er fra Nordland, var på besøk hos slekt da barnet skal ha blitt akutt skadd og sendt til sykehus. Faren var alene med barnet da skadene oppsto. Barnet ble innlagt på Ullevål sykehus 27. desember, og døde senere av skadene.

Begge foreldrene ble pågrepet på sykehuset. Moren til barnet ble løslatt fra varetekt etter en uke, men er fortsatt siktet for passiv medvirkning til vold.

Den foreløpige obduksjonsrapporten viste at spedbarnet hadde ferske skader på hjernen, men også tegn til eldre skader. Henriksbø sier at obduksjonsrapporten erfaringsmessig vil ta rundt tre måneder å ferdigstille.

Kommentarer til denne saken