Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringen vil fremskynde E6 Helgeland nord - vil fullføre prosjektet i 2020

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er i en pressemelding på egne sider regjeringen opplyser at de i dag legger frem et forslag om å endre bompengeopplegget for prosjektet E6 Helgeland nord i tråd med lokale ønsker.

Endringen gjør at finansieringen for å bygge ut hele prosjektet da er på plass, noe som inkluderer de to delstrekningene mellom Krokstrand og Bolna.

Det har tidligere vært knyttet usikkerhet til disse to delstrekningene som i NTP 2018-2019 ble flyttet til perioden 2024-2029. Nå ønsker altså regjeringen å fremskynde dette slik at at alt i prosjektet kan stå ferdig til 2020. Kostnadene for denne delen av utbyggingen er anslått til å ligge på rundt 300 millioner kroner.

- Dette viser hvor mye som er mulig å få til, når også de lokale prioriteringene er på plass. E6 Helgeland Nord er et av de mest vellykkede prosjektene i NTP, og et eksempel til etterfølgelse for andre steder i landet, uttaler stortingsrepresentant og medlem av transportkomiteen Jonny Finstad (H), i en kommentar.

Les også

Rana må øke «E6 Helgeland sør-garanti» med 66 millioner kroner

 

Finstad fortsetter videre: - Helgeland er en av de viktigste strekningene i landet, og den har frem til denne regjeringen overtok også vært en del av E6 med dårligst standard. Flere delstrekninger er allerede rustet opp. Når regjeringen nå finner finansieringsløsning i tråd med lokale ønsker, ligger vi altså langt foran planene i NTP og leverer på en historisk samferdselssatsning i nord.

Han får støtte av stortingsrepresentantene Margunn Ebbesen (H) og Kjell Børge Freiberg (FrP) som sier de er de stolte over hva regjeringen og lokale myndigheter nå får til sammen.

Les også

Nye veimillioner til E6 i Nordland for å redusere bompengegjelden

Les også

I høst kan E6 stå ferdig helt opp til Storvoll. Starter arbeidet nord for Krokstrand etter påske

Kommentarer til denne saken