Regjeringen vil fremskynde E6 Helgeland nord - vil fullføre prosjektet i 2020

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Det er i en pressemelding på egne sider regjeringen opplyser at de i dag legger frem et forslag om å endre bompengeopplegget for prosjektet E6 Helgeland nord i tråd med lokale ønsker.

Endringen gjør at finansieringen for å bygge ut hele prosjektet da er på plass, noe som inkluderer de to delstrekningene mellom Krokstrand og Bolna.

Det har tidligere vært knyttet usikkerhet til disse to delstrekningene som i NTP 2018-2019 ble flyttet til perioden 2024-2029. Nå ønsker altså regjeringen å fremskynde dette slik at at alt i prosjektet kan stå ferdig til 2020. Kostnadene for denne delen av utbyggingen er anslått til å ligge på rundt 300 millioner kroner.

- Dette viser hvor mye som er mulig å få til, når også de lokale prioriteringene er på plass. E6 Helgeland Nord er et av de mest vellykkede prosjektene i NTP, og et eksempel til etterfølgelse for andre steder i landet, uttaler stortingsrepresentant og medlem av transportkomiteen Jonny Finstad (H), i en kommentar.

Finstad fortsetter videre: - Helgeland er en av de viktigste strekningene i landet, og den har frem til denne regjeringen overtok også vært en del av E6 med dårligst standard. Flere delstrekninger er allerede rustet opp. Når regjeringen nå finner finansieringsløsning i tråd med lokale ønsker, ligger vi altså langt foran planene i NTP og leverer på en historisk samferdselssatsning i nord.

Han får støtte av stortingsrepresentantene Margunn Ebbesen (H) og Kjell Børge Freiberg (FrP) som sier de er de stolte over hva regjeringen og lokale myndigheter nå får til sammen.

Artikkeltags