Eiendommene blir i familien

Dyrøya i Lurøy, med utsikt mot Træna og Lovund, er et av stedene som nå Karin Gidtske har kjøpt. Foto: Klaus Solbakken

Dyrøya i Lurøy, med utsikt mot Træna og Lovund, er et av stedene som nå Karin Gidtske har kjøpt. Foto: Klaus Solbakken

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Gidtske-eiendommene, som inneholder blant annet Dyrøya og Kvitvær, er solgt. Det enken etter Kåre Gidtske, Karin Gidtske, som er kjøperen. Dette har hun gjort for å holde eiendommene innen familien.

DEL

Gjennom bostyrets advokat, Tore Johan Fossen, får vi vite at Karin Gidtske gikk inn og brukte sin forkjøpsrett, som enke etter Kåre Gidtske.

– Det stemmer at eiendommene nå er solgt. Karin Gidtske brukte sin forkjøpsrett og kjøpte eiendommene. Prisen for dette var 5.500.000. Jeg har nå gjort min jobb som bobestyrer og trer nå ut av saken, sier Tore Johan Fossen.

Karin Gidtske sier at hun kjøpte eiendommene fordi hun ville at de skulle tilhøre familien.

– Det er jeg som har kjøpt eiendommene. Dette har jeg gjort kun for at de fortsatt skal være i familien. Jeg var gift med Kåre Gidtske i over femti år, og da ville det være for galt om utenfor familien skulle forvalte disse, sier hun.

Hva som skal skje med eiendommene framover overlater hun til sin sønn, Karl Gidtske, å finne ut av.

– Det får min sønn ta stilling til. Han er av god ætt. Både hans farfar og hans far viste hva de skulle gjøre. Jeg er sikker på at min sønn kommer til å forvalte eiendommene på best mulig måte. Jeg vil ikke kommentere saken noe utover det, sier Karin Gidtske.

Karin Gidtske bor for tiden på Gjøvik, men hun har fortsatt sterke bånd til Helgeland.

– Jeg ringer til min slekt både titt og stadig, men jeg har ikke fått vært så mye der oppe som jeg kunne ha ønsket. Sist jeg var på Helgeland var jeg på Husby og det var fantastisk. Når man er født nordlending så er man alltid det, avslutter Karin Gidtske.

Artikkeltags