– En av de vakreste kirkene

Biskop Tor B. Jørgensen har vært i Mo kirke en gang før. Han synes den er en av de vakreste, og satte pris på å få holde åpningsgudstjenesten i går. Foto: Anette Fredriksen

Biskop Tor B. Jørgensen har vært i Mo kirke en gang før. Han synes den er en av de vakreste, og satte pris på å få holde åpningsgudstjenesten i går. Foto: Anette Fredriksen

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Søndag åpnet Mo kirke etter å ha vært stengt grunnet oppussing i fire måneder. Åpningsgudstjenesten ble holdt av biskop Tor B. Jørgensen.

DEL

– Det var en spennende atmosfære knyttet til åpningen. Folk er forskjellige fra sted til sted, og det var veldig gøy å få snakke foran menigheten, sier Jørgensen.

Åpningen braker i gang med mektige og høytidelige toner fra orgelet. En rakrygget biskop entrer kirken som er fylt opp av både gamle og unge. Det var tredje søndag i advent og ventetiden før jul var tema for preken under åpningen.

– Jeg er ganske ny som biskop. Synes det var kjempekoselig å få komme og ta del i en slik gudstjeneste. At jeg ikke bare kommer for de store offisielle markeringer, men også for gjenåpninger slik som dette, sier Jørgensen.

– Den er gammel og i treverk. Jeg synes at det har blitt en skikkelig fin og intim kirke, sier Jørgensen.

Under søndagens gudstjeneste var det spesielt friske toner fra orgel og trompet. Biskop Jørgensen synes det er fint at kirken er en del av det brede kulturlivet som er på Mo.

For mange i publikum var det godt å få komme tilbake til et kjent og kjært sted.

Mo kirke har vært stengt siden 12. august grunnet oppussing. Oppussingen ble satt i gang som et resultat av pålegg fra el-tilsynet.

Gulvet har blitt pusset og slipt, alle elektriske ledninger har blitt skiftet ut, og kirken har fått helt nytt elektrisk lysanlegg.

Så er det malt og kirken har fått nye gullstriper på stolpene.

Les mer i mandagens papir- eller pdf-utgave av Rana Blad.

Artikkeltags