Falt ti meter

Artikkelen er over 10 år gammel

Mann lettere skadet. Saken er oppdatert.

DEL

Falt ti meter - fikk bare lettere skader En person ble kjørt til sykehus etter en fallulykke ved Celsa Armeringsstål. Informasjonssjef i Mo Industripark, Ivar Hartviksen, sier at de skadde var ved bevissthet da han ble kjørt til sykehus.

– Vedkommende skal ha falt ned fra en lift ved Celsa da det ble utført vedlikeholdsarbeid. Mannen var bevisst da ambulansen kjørte bort, sier Hartviksen.

Fredd Leirvik, ved Helgeland politidistrikt, opplyser at mannen som har falt ned er av polsk opprinnelse.

– Han har holdt på med sveising da han falt ned rundt ti meter. Mannen er innleid personal og kommer fra Polen. Han har truffet en jernkonstruksjon da han landet og pådratt seg skader. Hvor alvorlig disse er vet jeg ikke på nåværende tidspunkt. Vi har gjort våre undersøkelser samt tatt bilder på stedet og saken blir nå fulgt opp av oss og arbeidstilsynet, sier Leirvik.

Ved Helgelandssykehuset Mo i Rana får vi opplyst at mannen har sluppet unna ulykken med lettere skader.

– Vi fikk inn en mann på 25 år som hadde vært i en arbeidsulykke. Vi har nå undersøkt mannen og han har sluppet fra det hele med lettere skader. Han ligger nå til behandling på intensiv post og tilstanden er stabil, sier kirurgisk overlege, Ranveig Aspevik.

Morten Øvermo ved Celsa armeringsstål sier i en pressemelding at mannen traff rørsystemer på vegen ned og at dette har bremset fallet.

– Klokken 1100 i dag skjedde det en fallulykke ved stålverket i Celsa Armeringsstål AS. Ulykken skjedde i forbindelse med et prosjekt på en silo hvor en person datt ned fra silotaket. Høyden på siloen er ca. 10 meter. Fallet ble bremset av at vedkommende traff rørsystemer som er tilkoblet siloen. Vedkommende var ved bevissthet etter fallet og ble brakt til sykehuset. Vi har fra sykehuset fått bekreftet at det ikke er konstatert alvorlige skader, men vedkommende er innlagt for observasjon. Personen jobbet for HK Sveis AS som var det innleide firmaet i forbindelse med prosjektet. Ulykken er meldt til politiet og arbeidstilsynet. Celsa Armeringsstål har startet ei intern gransking av ulykken i samarbeid med HK Sveis AS, står det i pressemeldingen.

Artikkeltags