Får prøve seg på Stortinget

Frp-politiker Veronica Pedersen i Stortingssalen tirsdag. Foto: Privat

Frp-politiker Veronica Pedersen i Stortingssalen tirsdag. Foto: Privat

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Den unge Frp-politikeren Veronica Pedersen debuterer denne uken som stortingsrepresentant. 23-åringen fra Rana er inne som vara for Jan Arild Ellingsen, som har permisjon.

- Det er utrolig spennende. I dag (tirsdag) behandler vi blant annet bevilgninger på statsbudsjettet under justis- og beredskapsdepartementet, forteller Pedersen som reiste til Oslo mandag kveld.

I og med at Ellingsen sitter i justiskomiteen, har hun tatt hans plass her.

- Jeg gleder meg veldig til debattene, og til å observere og lære. Det er utrolig mye å sette seg inn i, sier Pedersen, som er fast kommunestyrerepresentant for Frp i Rana.

- Det er veldig spennende og jeg er glad for muligheten jeg har fått. Stortinget har en helt annen form enn kommunestyret, og det er helt klart en mye "stivere" kultur her enn i kommunestyret.

Pedersen begynner allerede å få en viss rutine som politiker. Hun har vært leder for Helgeland FpU (2010-2011), fylkesformann i Nordland FpU fra 2011 til hun gikk av sist helg og ble altså i 2011 valgt inn i Rana kommunestyre. Der representerer hun Frp i oppvekst- og kulturutvalget. Hun tok også nylig over som leder i Rana Frp etter varaordfører Allan Johansen.

Frp-politikeren skrev tidligere i høst et innlegg på Polarsirkelsonen om hvorfor det ble nettopp Fremskrittspartiet for henne. Innlegget med tittelen "Egoisten som stemmer Fremskrittspartiet" ble delt nesten 200 ganger i sosiale medier og lest 5000 ganger. Hun skrev blant annet om at hun etter at faren døde da hun var elleve år, fikk kjenne på følelsen av å være fattig i verdens beste land.

Artikkeltags