Ferroglobe skal kjøpe strøm fra Statkraft de neste ti årene

Bjørn Ugedal, administrerende direktør for Ferroglobe Manganese Norway AS.

Bjørn Ugedal, administrerende direktør for Ferroglobe Manganese Norway AS. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Statkraft og Ferroglobe Mangan Norge AS har inngått en ny langsiktig industrikraftavtale for perioden 2021 til 2030, skriver Statkraft og Ferroglobe i ei felles pressemelding.

Statkraft skal levere totalt 4,4 TWh, med årlige leveranser på omlag 0,44 TWh.

Kontrakten vil bidra til forsyning av kraft til Ferroglobes manganverk i Mo i Rana og erstatter kontrakten Statkraft og FerroGlobe inngikk i 2005. Ferroglobe Mangan Norge AS eies 100 prosent av Ferroglobe PLC.


– Vi er svært fornøyde med å forlenge vårt omfattende og langvarige samarbeid med Ferroglobe. Den kraftkrevende industrien i Norge er våre viktigste kunder. Det gleder meg at Statkraft lykkes med å inngå så mange nye kontrakter og med det viser at vi er konkurransedyktige og en foretrukket partner for industrien, sier Hallvard Granheim, konserndirektør for Markeder og IT i Statkraft, i pressemeldinga.

– Vi har et godt og langvarig forhold til Statkraft, og jeg er glad for at vi har vært i stand til å sikre fornybar kraft til smelteverket vårt på konkurransedyktige vilkår. Langsiktighet, forutsigbarhet og riktig kraftpris er viktig for et selskap som vårt, sier administrerende direktør i Ferroglobe Mangan Norge, Bjørn Ugedal, i pressemeldinga.

Artikkeltags