Gå til sidens hovedinnhold

Fiberbrudd i tunnelen

Artikkelen er over 7 år gammel

- Det har skjedd så mye med denne tunnelen at jeg tror den er gannet, sier Ivar Iversen. Saken er oppdatert.

Tunnelen skulle åpne forrige fredag, men det skjedde ikke. Stian Kjønnås ved Vegtrafikksentralen sa dette var grunnet en teknisk feil. Nå viser det seg at noen har gravd av fiberkabelen i tunnelen og Statens vegvesen jobber på spreng for å få ordnet opp i problemet.

- Kabelen er slitt tvers av på Umskard-siden. Denne kabelen er viktig da det er den som kommuniserer med Vegtrafikksentralen og forhold ine i tunnelen. Blant annet går nødtelefonen gjennom denne og derfor må vi fortsatt holde stengt. Elektrikere jobber for å spleise kabelen og får de dette til vil vi kunne åpne allerede i ettermiddag, sier Ivar Iversen i Statens vegvesen.

LES OGSÅ: Historien om Umskardtunnelen

Men Iversen sier det kan være andre skader på kabelen og da vil arbeidet ta lenger tid.

- Vi vet jo ikke om det har skjedd andre skader på kabelen, lenge inne i tunnelen. Dette vet vi først når de har speiset kabelbruddet. Det har skjedd så mye med denne tunnelen at jeg tror den er gannet. Vi håper nå at alt skal bli ordnet på raskest mulig måte, sier Iversen.

Ivar Iversen var tirsdag ettermiddag på befaring i tunnelen. Da viste det seg at alt var i orden.

- De har fått spleiset kabelen og alt ser ut til å være i orden. Hvis alt går etter planen kan tunnelen åpnes tirsdag kveld, sier Iversen.

Kommentarer til denne saken