Gå til sidens hovedinnhold

Fikk pris for Klokkergården

Artikkelen er over 15 år gammel

Malin Arntsen fra Rødøy har fått fylkeskommunens næringspris for kvinner for sitt arbeid med Klokkergården.

Næringsprisen ble overrakt av næringsråd Sonja Steen ved åpningen av fylkestinget i går. Hun la vekt på at mottakeren er bare 33 år, men har bygd opp et praktsted med utgangspunkt i en gammel bygning der forfallet var kommet veldig langt.

– Stedet drives i dag som spise- og overnattingssted med til sammen 20 overnattingsplasser fordelt på to gårder. De har alle rettigheter og kan tilby en variert meny, sa hun blant annet, og påpekte at dette har gitt arbeidsplasser både til eierens mor og bror i tillegg til at arbeidskraft leies inn når det er behov for det.

Sonja Steen la også vekt på at Malin Arntsen bidrar med sine erfaringer i mange sammenhenger rundt omkring i Nordland.

– Et par dager i uka reiser hun rundt og holder foredrag i andre kommuner, og hjelper andre til å se hvilke problemer de sliter med, og hvilke muligheter de har i sitt område.

Prisvinneren har gjennom bedriftsetableringa utmerket seg som nyskapende og utradisjonell allerede i ung alder. Det er spenstig med ei slik satsing innen reiseliv og turisme på Helgelandskysten. Dette har mange lagt merke til. Blant annet mottok hun Sparebanken Ranas Samfunnspris for sitt engasjement i nærmiljøet og på resten av Helgeland, sa hun, før hun overrakte prisen som besto av en skulptur og en sjekk på 30.000 kroner.

I sin takketale sa Malin Arntsen at drivkraften bak hennes engasjement var å få til noe som kunne få ungdom til å bli i bygda, og bidra til å stoppe fraflyttingen.

– Det handler ofte om enkle ting. Det dreier seg om holdninger, om identitet og tru på det vi driver med. Nordland og Helgelandskysten er da også helt unik. Det er så mange muligheter at det kan være vanskelig å få sove om natta på grunn av alle prosjektene jeg gjerne vil i gang med, sa hun blant annet.

Næringsprisen for kvinner er todelt. I tillegg til næringsprisen deles det ut en egen nykomlingpris. Den gikk i år til Silvia Jørgensen (26) som har etablert sin egen framgangsrike arkitektbedrift på Andenes.