Folket jubler over flyplass-forslag

Henrik Johansen får skryt når folket jubler for Avinors forslag om bygging av Polarsirkelen Lufthavn.

Henrik Johansen får skryt når folket jubler for Avinors forslag om bygging av Polarsirkelen Lufthavn.

Artikkelen er over 6 år gammel

Avinors anbefaling skaper begeistring.

DEL

Onsdag la Avinor fram sine anbefalinger til Nasjonal Transportplan 2014-2023. Der kom det fram at de vil bygge ny, stor flyplass i Mo i Rana (2.200 meter), utvide Stokka til 1.200 meter og legge ned Kjærstad i Mosjøen.

Det har skapt begeistring - både i Rana Blads kommentarfelt og i sosiale medier.

- I mine øyne har Avinor gitt et rett, og meget viktig, råd for Helgeland som helhet, skriver Chris-Erik Haugli i Ranablad.nos kommentarfelt.

- Dette er en gavepakke til Helgeland! Stor honnør til aksjonærene i Polarsirkelen Lufthavn, de som har stått på for prosjektet og våre lokalpolitikere som har frontet saken i alle miljøer! Dette er en gladdag! skriver Øystein Bjarne Bentzen.

Men selv om det er mye glede og begeistring blant folket, er ikke alle like fornøyde.

- Jeg unner ranværingene en ny flyplass, men ikke på bekostning av at de over 60.000 årlige passasjerer til og fra Mosjøen Lufthavn skal få et dramatisk dårligere flytilbud med så mye lengre reisetider og mest sannsynlig færre avganger å velge på, er meldingen fra Odd Langvatn.

- Mosjøen blir offer nok en gang til glede for Ranas innbyggere. Tror ikke at ranværingen tenker så mye over at lille Mosjøen må ofre viktige arbeidsplasser til Mo i Rana. Men når det er sagt vil jo en storflyplass uansett gagne hele regionen. Billigere billettpriser er jo viktig og direkteruter til storbyene. Man slipper å reise til Værnes/Bodø. Problemet er vel heller at utbedringene av E6 Mosjøen-Mo ikke blir påbegynt før i fase 2 av vegpakke Helgeland, nemlig etter 2016. Hvis målet er ferdig storflyplass innen 2015-16 burde jo denne veibiten havne i fase 1 av Vegpakke Helgeland, mener Johnny Brevik.

Også på Twitter er det jubel som dominerer - se under.

Artikkeltags